Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Portréfilm készül Hosszú Katinkáról, még idén moziba kerülhet

Portréfilm készül Hosszú Katinkáról, még idén moziba kerülhet

Zene, Film & Kultúra

Portréfilm készül Hosszú Katinkáról, még idén moziba kerülhet

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 06:36

A film 2020 karácsonyán kerülhet a mozikba.

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról.

A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert (A berni követ, Örök tél, Apró mesék), rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András.

A februárban kezdődő 65 napos forgatás keretében az alkotók szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követni fogják a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok Hosszú Katinkát, aki most élete legnagyobb kihívására, a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra készül.

A stáb az úszónőt Tokióba is követi, ahol a három aranyat hozó riói olimpia után ismét versenybe száll a győzelemért. A film forgatása során a jelenben kibontakozó, izgalmas történettel párhuzamosan az alkotók arra vállalkoznak, hogy Hosszú Katinka életútját, a múltját is bemutassák.

A Szupermodern Stúdió gyártásában Katinka munkacímmel készülő portréfilm mozibemutatójának tervezett időpontja 2020 karácsonya.

Borítókép: Origo