Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Folytatást kap A bárányok hallgatnak, de Anthony Hopkins nélkül

Folytatást kap A bárányok hallgatnak, de Anthony Hopkins nélkül

Zene, Film & Kultúra

Folytatást kap A bárányok hallgatnak, de Anthony Hopkins nélkül

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.01.14. 06:36

A filmtörténelem egyik legismertebb pszicho-thrillere sorozat formájában tér vissza.

1991-ben Jonathan Demme rendezésében megszületett a Psycho után a második legismertebb thriller, ami azóta kultuszfilmmé vált. Az öt Oscar-díjjal jutalmazott A bárányok hallgatnak-nak 2001-ben mutatták be a folytatását, a Hannibalt, amiben bár Anthony Hopkins visszatért kultikus szerepében, Clarice Starling nyomozót már nem Jodie Foster, hanem Julianne Moore játszotta.

Hopkins összesen háromszor bújt Dr. Hannibal Lecter bőrébe, utolsó megjelenése a 2002-es A vörös sárkányban volt, amit Brett Ratner rendezett. A filmek után 2013-ig kellett várni egy újabb Hannibal adaptációhoz, ami az NBC égisze alatt készült el A vörös sárkány című regény előzményeként.

Ebben a feldolgozásban Mads Mikkelsen alakította Lecter-t, a széria három évadot, összesen 39 epizódot élt meg. A sorozat alkotója, Bryan Fuller állítólag Clarice Starling karakterét is be akarta hozni a sorozatba, az elkaszálása miatt azonban erre már nem volt lehetősége.

Helyette megteszi a CBS, ugyanis a Variety számolt be róla,

hogy a Jodie Foster, majd később Julianne Moore által megformált FBI-ügynök saját sorozatot kap Clarice címmel. A bárányok hallgatnak cselekménye után két évvel jászódó sorozatban Starling nyomozó életét követhetjük majd, ahogy sorozatgyilkosok nyomába ered.

A címszereplőt alakító színésznő egyelőre nem ismert, a széria két vezető producere Jenny Lumet és Alex Kurtzman lesz. Utóbbinak olyan filmek forgatókönyveit köszönhetjük, mint A sziget, a Zorro legendája, a Transformers 1-2, vagy A csodálatos Pókember 2, de közreműködött több Star Trek sorozatban is, például a Picard című szériában.

Borítókép: CBR