Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának

Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának

Zene, Film & Kultúra

Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 12:12

Az Oscar-gálának utoljára 2018-ban volt házigazdája, Jimmy Kimmel személyében.

A Hollywood Reporter hozta le a hírt, hogy Karey Burke, az ABC amerikai kereskedelmi televízió elnöke közölte közös döntésüket a filmakadémiával, melynek értelmében idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának.

Burke azzal indokolta a döntést, mert 2019-ben, mikor harminc év után először műsorvezető nélkül zajlott a ceremónia, magasabb nézettségi mutatókat produkált a gála, mint az előző években.

A tavalyi közvetítés 11,5 százalékkal többen, majdnem 30 millióan nézték Észak-Amerikában, mint az előző évit, 2018-ban viszont minden idők legalacsonyabb nézettségét mérték, mindössze 26,54 millióan látták a gálát.

Az idei Oscar-jelölteket január 13-án, hétfőn jelentik be. Ezen a napon derül ki, hogy Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje is bekerül-e a top 5 közé a Legjobb idegenyelvű film kategóriájában.

A 2020-as díjátadó ceremóniát Glenn Weiss rendezi, a díjátadó gálát a hollywoodi Dolby Színházból élőben közvetíti február 9-én, vasárnap este az ABC tévécsatorna, Magyarországon a Duna Televízión követhetjük majd élőben.

Borítókép: Deadline