Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újra összeállt a Nirvana – videó

Újra összeállt a Nirvana – videó

Zene, Film & Kultúra

Újra összeállt a Nirvana – videó

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:20

Kurt Cobain szerepét Dave Grohl lánya vette át egy picike időre, a dobnál meg nem kell tippelgetnetek, hogy ki ült.

A Nirvanát Kurt Cobain énekes és gitáros alapította meg Krist Novoselic basszusgitárossal, a végleges formáció pedig akkor alakult ki, amikor 1990-ben megérkezett Dave Grohl. Cobain nagyon fiatalon, 27 évesen végzett magával 1994. április 5-én, de addig a Nirvana kialakította az igazi grunge kultúrát és a világ egyik leghíresebb zenekara lett.

Erre a kis összeállásra szerintem Cobain sem köpött egyet fentről, vagy éppen lentről fel, ki hogy nézi. Bár a közönség nagyja kapott volna egy kis „csomagot” az egykori frontembertől, mivel a zenekar az Art of Elysium gálán, Hollywood legnagyobb Golden Globe előtti celebbuliján állt össze. Bizony, Kurt nagyon nem csípné az ott lévő emberek többségét, de ezt most tegyük félre. Főleg úgy, hogy az esemény a Hollywood Palladium-ban volt, ahol a Nirvana 1991-ben koncertezett. 

A fellépésen Dave Grohl lánya, Violet Grohl is adott elő, aki köztudottan oda van apuka régi zenekaráért. Őt Grohl hozta a Szigetre is, ahol Nirvana pólóban feszítette végig a koncertet a háttérvokálosok között. A Foo Fighters minden tagjával ott volt amúgy a család is Budapesten.

A nagy összeállásra meg volt hívva még St. Vincent, Beck, Krist Novoselic, és Pat Smear is, aki a Nirvana turnégitárosa volt. A doboknál meg ki ülhetett volna más, mint Dave Grohl.

Borítókép: Hollywood Palladium