promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsonyi hangulat és Terminátor a hazai mozikban
Borítókép:  Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hasonló premiereket kaptunk itthon, mint Amerikában, de a lista nagyon más.

Amerikában négy film indult harcba a Terminátor: Sötét végzet ellen, és ott annyira nem kíváncsiak a franchisera már, hogy mind a négy meg tudta volna előzni. A tengerentúli lista így nézett ki: Midway, Álom doktor, Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire), Múlt karácsony, Terminátor: Sötét végzet.

 

Tehát Tim Miller és James Cameron Terminátora aranyérmesből lett ötödik, annyira visszaesett. Most összbevételben 143 millió dollárnál tart, vagyis két hét alatt se tudta visszahozni a 185 milliós gyártási költségét. Ez bizony nagyon nem jó teljesítmény.

A hazai mozikból csak a Ne játssz a tűzzel című Nickelodeon vígjáték maradt ki a premierek közül, a többit itt is bemutatták. Érdekes módon mindenki karácsonyi hangulatba került, mivel a Múlt karácsonyra ültek be a legtöbben. Jómagam is karácsony mániás vagyok, de november közepén ez még nálam nem játszik. A közönség azonban nem bírt magával, és 35 ezer 471 nézővel első lett Emilia Clarke cukisága.

 

A Sötét végzet itt még nagyjából tartotta magát, és 22 ezer 212 nézővel második lett. Az új Terminátornak eddig 89 ezer 635 ember adott esélyt. Ezzel akarták feltámasztani a már rég kiégett franchiset, de nem igen lesz ebből így új trilógia.

 

A Midway nálunk csak harmadik 20 ezer 884 nézővel, és Amerikában is hiába aranyérmes, nagyon nem teljesített jól. Az égi csatározás 22 millió dolláros világbevétele vajmi kevés. Most nem divatosak ezek az alkotások, és ez valószínűleg meg is fogja bosszulni magát Roland Emmerich filmjénél.

 

A listán tovább zongorázva a Joker negyedik, a Jetikölyök ötödik, Drakulics elvtárs hatodik, és jön a nagy meglepetés: a Ragyogás folytatása, az Álom doktor nem tudta hozni a nagy számot, csupán hetedik 15 ezer 891 nézővel. Látom mindig a televíziós reklámját, ráadásul nagy Stephen King és horror rajongó nemzet vagyunk, de még sem tudott nagyot dobbantani az alkotás. Mivel pozitívak a kritikák róla, így ez szerintem még változni fog.

 

A további résztvevők így jönnek sorba: Demóna: A sötétség úrnője, Halálod appja, Addams Family: A galád család.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás