promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy film indult harcba a Terminator: Sötét végzet ellen
Borítókép:  Kerry Brown - Skydance Productions and Paramount Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vajon ki tudta letaszítani a trónról a tengerentúli mozikban?

Én egy kicsit meglepődtem, mert egy hét után nem számítottam ilyen súlyos visszaesésre, bár a közönség és a kritikusok is jócskán odapakoltak a filmnek rendesen, és hát nem a pozitívumait emelték ki. Az amerikai piac erre reagált, és hiszitek vagy sem, mind a négy premier megelőzte a Sötét végzetet, még egy karácsonyi film is.

 

Csak a világbevétel tud kozmetikázni ezen a dolgon. Az új Terminátor aranyérmesből lett ötödik, és csak 10,8 milliót tudott összehozni blockbusterként. Most összbevételben 143 milliónál tart, de két hét alatt se tudta visszahozni a 185 milliós gyártási költségét. Át fogja lépni a 200-at, ez tuti, de ez így elég siralmas. James Cameron dobhatja a sarokba az ötletet, hogy ebből trilógia lesz.

Na, de foglalkozzunk a nyertessel, ami Roland Emmerich új filmje, a Midway lett. Ahogy a címből is levehető, a sztori a második világháború egyik döntő ütközetét, a midway-i csatát dolgozza fel. A Michael Bay féle 2001-es Pearl Harbor már megmutatta, hogy milyen egy igazi hollywoodi égi csatározás, a Midway pedig folytatja. Igaz, hogy a Midway aranyérmes, de nem tudott jól kezdeni: 17,5 millióval nyitott, a világbevétele pedig 22 millió. Az egészet amúgy 100 millióból rakták össze. Nem éreztem túl nagy reklámot a film körül, meg hát sok volt a kihívója is.

 

A második helyet az Álom doktor nevezetű horror, ami ugyebár a Ragyogás folytatása. Tele vagyunk mostanság Stephen King adaptációkkal, és a 2013-ban megjelent könyv sem maradhatott ki, ami Jack Torrance fiának, Dannek a sztoriját kíséri végig felnőtt fejjel. Ez 14,1 millió dollárt hozott, összbevételben pedig 19,6 milliót. Alakulni fog még ez, főleg mivel a többség meg van vele elégedve.

 

A harmadik helyre egy gagyibb vígjáték, a Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire) esett be. (Elég megalázó, hogy még ez is lenyomta a Terminátort.) A családi móka egy kemény tűzoltó csapatról szól, akiknek három gyereket kell pesztrálniuk. Nálunk január 30-án lehet beülni rá. A Nickelodeon film 12,8 milliót tudott összehozni.

A negyedik helyezett a Múlt karácsony lett 11,6 millió dollárral. Az emberek még nincsenek karácsonyi hangulatban, de Emilia Clarke cukisága behúzta őket a moziba. Ezt a kollégám oda-vissza kielemezte, a kritikáját természetesen el tudjátok olvasni.

 

A top 10 további résztvevői így jönnek sorban: Joker (ez 984 milliónál tart, nemsokára érkezik az egymilliárdos bevétel), Demóna: A sötétség úrnője, Harriet, Zombieland: Második lövés, Addams Family – A galád család.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás