Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Emma Thompson: George Michael Last Christmas című dala nem a kedvencem

Emma Thompson: George Michael Last Christmas című dala nem a kedvencem

Zene, Film & Kultúra

Emma Thompson: George Michael Last Christmas című dala nem a kedvencem

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 16:36

Az Oscar-díjas színésznő nem a közismert sláger miatt írta meg a Múlt karácsony forgatókönyvét.

Az idei év ünnepi romantikus vígjátéka a Múlt karácsony, amely George Michael és a Wham! Last Christmas című dalától kölcsönzi a címét. Az egyik forgatókönyvíró a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson, aki szerepel is a filmben. A színésznőnek több jó oka is volt arra, hogy belevágjon a projektbe, amelyet tíz éven át készítettek elő.

„George Michael Last Christmas című dala nem a legnagyobb kedvencem a Wham!-től, de előkelő helyet foglal el a toplistámon. George-tól jobban szeretem a Heal the Pain (Gyógyítsd a fájdalmat) című számot, ami arról szól, hogy ha magadat nem tudod szeretni, akkor mást sem. Ez a filmünk egyik fontos üzenete, a hősnőnek ezzel a problémával kell megküzdenie. George áldását adta a Múlt karácsonyra, és nagyon sajnáljuk, hogy a film elkészültét már nem érhette meg”

– mesélte a színésznő az Entertainment magazinnak.

 

A színésznőt egy híres irodalmi klasszikus is inspirálta a forgatókönyv megírásakor.

„Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye beépült az irodalmi DNS-embe, időről időre előveszem. Nagy hatással volt az új forgatókönyvemre: arról szól, hogy valaki a karácsonyi ünnepek alatt átértékeli az életét és a világhoz való viszonyát, és pont ez történik a mi hősnőnkkel is.”

A karácsonyi díszbe öltözött London is fontos szereplője a Múlt karácsonynak, nem véletlenül.

„London sok jól ismert helyszíne felbukkan a filmben, de meg akartam mutatni azokat a rejtett gyöngyszemeket is, amelyek a legnagyobb kedvenceim. A férfi főhős körbevezeti a lányt a városban, és bíztatja, hogy vegye észre azokat a gyönyörű részleteket, amelyeknek korábban nem szentelt figyelmet.”

A Múlt karácsonyt már vetítik a hazai mozik, és őszintén mondom, hogy megéri megnézni, mert nem csak egy tucat karácsonyi romantikus-vígjáték, annál sokkal több.

Borítókép: Entertainment Weekly