Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szépen nőtt a Netflix előfizetőinek a száma

Szépen nőtt a Netflix előfizetőinek a száma

Zene, Film & Kultúra

Szépen nőtt a Netflix előfizetőinek a száma

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 21:21

Ismét több millió új előfizetőt szerzett magának a streamingszolgáltató.

A Netflix nyilvánosságra hozta, hogy 2019 harmadik negyedévében mit tettek le az asztalra. Szép szám, mivel 6,77 millió előfizetőt tudtak bevonzani. Ez tavaly még csak 6,07 millió volt. A Netflix Magyarországon is valószínűleg növelni fogja az előfizetői számát, mivel a streamingszolgáltató már magyar nyelvvel is elérhető.

 

Innentől minden hazánkban is bemutatott saját gyártású, vagy hozzájuk kerülő Netflix tartalom azonnal kap feliratot, vagy szinkront. Ez nagyon fontos, mivel hiába volt elérhető nálunk a szolgáltatás, vajmi kevés volt a magyar nyelven tudó sorozat és film. A Netflix azért is kapcsolt rá erre, mivel nemsokára érkezik két új streaming csatorna, a Disney+, és az Apple TV+.

Szerintem a magyarországi piacot ez annyira nem fogja befolyásolni, és marad az HBO GO, valamint a Netflix az uralkodó. Ha még akarunk mellé Apple TV+-ot, meg Disneyt, meg minden csillagot az égről, akkor igen csak mélyen bele kell nyúlni abba a bizonyos zsebbe, és a magyar közönség többsége biztosan nem fog. Eljött az idő, hogy mindenki szeretne egy kis szeletet a tortából, és a piac feldarabolásra kerül. Az Amazont meg a Hulut persze még meg sem említettem, de azok nem túl népszerűek nálunk.

Reed Hastings vezérigazgató szerint a Disney+ lehet a nagy riválisuk, azonban az Apple-re is érkeznek majd szerinte jó tartalmak. Nem tudom, hogy szegény mivel volt elfoglalva eddig, de valaki szóljon neki, hogy az Apple, olyan embereket igazolt le, mint Steven Spielberg, J.J. Abrams, Damien Chazelle, M. Night Shyamalan vagy a pont Netflixes Romaval három Oscart bezsebelő Alfonso Cuarón.

Borítókép: Alastair Pike / AFP