promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik az év leghazudósabb vígjátéka
Borítókép:  InterCom
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A film szereplői és a rendező a plakátfotózáson mesélt a decemberben érkező új, magyar vígjátékról.

A Poligamy és Coming Out című filmeket is jegyző Orosz Dénes új, legszélesebb közönségnek szóló komédiája a mai fiatalok párkapcsolati vívódásait dolgozza fel a rendezőre jellemző humoros, könnyed formában.

A „Seveled” történetének középpontjában Gergő (Mészáros Béla) áll, akinek súlyos szívbeteg édesanyja, Emma néni (Básti Juli) halálos ágyán csak egy dologra vágyik: egy unokára. Hogy boldoggá tegye a mama utolsó óráit, Gergő beviszi hozzá az ex-sztriptíztáncos, öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudják, hogy a lány az ő gyerekét hordja a szíve alatt. A történet akkor kezd bonyolódni, amikor az anyuka hirtelen gyógyulni kezd, a fiataloknak pedig tovább kell játszaniuk a szerelmespárt.

„Saci személyében egy szeleburdi, flúgos lányt alakítok, aki a történet szerint öt hónapos terhes, így a forgatás alatt végig műpocakot kellett viselnem, ami ugyan nehezített a munkán, mégis nagyon izgalmas kihívás volt számomra"

– árulta el Tenki Réka.

Rékával ellentétben Mészáros Béla az általa megformált karaktert jóval közelebb érezte magához.

„Minden férfi életében eljön az a pont, amikor fel kell nőnie és felelősséget kell vállalnia a saját életéért, és le kell győznie az elköteleződéstől való félelmeit. Ez természetesen nálam sem volt másképp. Gergő olvasatában a Seveled ennek az útnak a végigjárásáról szól”

– jellemezte szerepét a színész.

A film humoros formában dolgozza fel a mai fiatalokat leggyakrabban érintő kérdéseket: a szülőkről való leválás, a párkeresés és a gyermekvállalás nehézségei mind olyan témák, melyekkel találkozhatunk a vígjátékban.

„A humornak köszönhetően a komolyabb kérdésekről is könnyedén tudunk mesélni filmben, ami nem jelenti azt, hogy elviccelnénk azokat. Fantasztikus színészekkel dolgozhattam együtt, akikkel nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk, és rengeteget nevettünk a felvételek közben”

– hangsúlyozta Orosz Dénes.

A forgatáshoz hasonlóan a plakátfotózás is vidáman telt, a színészek és a stábtagok ott folytatták a közös munkát, ahol bő egy évvel ezelőtt abbahagyták. Az Emma nénit alakító Básti Juli szerint

„a jó hangulat főleg annak köszönhető, hogy Dénes végig pontosan tudja, hogy mit vár tőlünk. Amellett, hogy céltudatos rendező, maximálisan megbízik a színészeiben, ami rengeteg erőt és magabiztosságot ad nekünk a játék során. Azt gondolom, hogy az ebből fakadó természetes könnyedség és jókedv a mozivásznon is érezhető lesz.”

A rendező a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg a film mellékszerepeire is. Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Mátray László, Mészáros Máté, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pogány Judit és Rezes Judit is látható lesz a korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékban. A film december 5-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás