promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Főszerepben a nők – A Torontói Filmfesztivál legjobb pillanatai
Borítókép:  AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nézd meg velünk a 44. Torontói Filmfesztivál legjobb pillanatait, ahol még soha sem mutattak be ennyi nők által írt vagy rendezett filmet, mint az idén. Galéria.

Az Oscar-díj előszobájaként emlegetik a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált, és ez nem véletlen. Ha egy filmalkotást ezen a nívós eseményen mutatnak be, és még díjat is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az a film komoly esélyekkel indulhat az aranyszoborért.

A szeptember 15-ig tartó filmfesztivál kivételesen nagy hangsúlyt kap a világban, még soha sem mutattak be ennyi nők által írt vagy rendezett filmet, mint idén. Fred Rogers-ről, a legendás televíziós műsorvezetőről készített filmet Marielle Heller. Az A Beautiful Day in the Neighborhood című film egy cinikus újságíróról szól, akinek portrét kell készítenie Fred Rogers-ről, de eléggé ódzkodik a dologtól. Végül a két férfi összebarátkozik. A főszereplőt, magát Mister Rogers-t Tom Hanks alakítja.

Nicole Kidman főszereplésével készült a The Goldfinch, amely Donna Tartt Az Aranypinty című, Pulitzer-díjas regényének adaptációja. A történet egy 13 éves New York-i fiúról szól, aki a Metropolitan Múzeumban elkövetett terrorista támadás során meggyilkolt édesanyja halálát próbálja feldolgozni. A bonyodalom ott kezdődik, mikor a fiú véletlenül ellopja a múzeumból a The Goldfinch nevű műalkozást.

Renée Zellweger-nek hozhatja meg az új Oscar-díjat a Judy című film, amiben a színésznő Judy Garland-et alakítja. A történet 1968 és 1969 között fog játszódni, tehát a színésznő életének utolsó periódusát fogja bemutatni. Az End of the Rainbow musical alapján készült zenés filmet szeptember végén mutatják be Amerikában, Magyarországon egyelőre kérdéses a premiere.

Szeptember 12-én, vagyis éppen ma kerül bemutatásra a Wall Street Pillangói című film, aminek főszereplője és producere Jennifer Lopez. A filmet a modernkori Robin Hood-nak emlegetnek, a történet szerint néhány sztriptíztáncos áll bosszút leggusztustalanabb kuncsaftjaikon, hogy kifosztják őket. A film írója és rendezője ugyancsak egy hölgy, mégpedig Lorene Scafaria, aki azt mondja, Lopez alakítása Oscar-díjat érdemelne.

[[galeria]]

Ne feledkezzünk meg Meryl Streep-ről, akinek új filmjét ugyancsak Torontóban mutatják be. A The Laundromat című drámában Streep olyan színészekkel együtt látható, mint, Gary Oldman, Sharon Stone és Antonio Banderas. Meryl Streep munkáját a fesztivál szervezői életműdíjjal jutalmazzák. Az elismerést február 9-én, egy jótékonysági gálán adják át a színésznőnek. Meryl Streep az első, aki megkapja a Tribute Actor Award-ot.

Természetesen az urakról sem szabad megfeledkezni, a Joker Torontóban is tarolt. A főszereplőt alakító Joaquin Phoenix Tribute Award djat kapott a munkájáért. A színészt eddig háromszor jelöltek Oscar-díjra A nyughatatlan, a Gladiátor és a The Master-ért. Erős lehet a következő Oscar-mezőny, de nem kizárt, hogy Phoenix a Jokerért veheti majd át az aranyszobrot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás