promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rendezőnek köszönhetjük, hogy felnőtt film lesz a Joker
Borítókép:  Niko Tavernise - Warner Bros. Entertainment
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem volt könnyű menet meggyőzni a stúdiót.

Vicces belegondolni abba, hogy Todd Phillips rendez egy olyan komoly DC-filmet, mint a Joker, mivel a kreátor eddig olyan alkotásokat vezényelt le, mint a Másnaposok trilógia, amikben forgatókönyvíróként is benne van a keze.

Phillipsben lehet ezért sokan nem bíznak, pedig neki köszönhetjük, hogy a Joker R-besorolást kapott, vagyis felnőtteknek szánt film lesz. Ahogy anno megírtuk, az egész alkotás gyakorlatilag a pszicho-thriller vonalat fogja követni. Az MPAA (Motion Picture Association of America) látott benne durva erőszakot, kemény nem gyerekeknek való nyelvezetet, kirívó viselkedést, de még szexuális utalásokat is.

A rendező most az LA Times-nak nyilatkozott, hogy a Warner Brotherst egy teljes évig kellett győzködnie arról, hogy hagyják meg korhatárosnak a filmet. A producerek egy-egy blockbusternél erősen megkötik a készítők kezét, hogy ne merjenek felnőtteknek szánt dolgokat beletenni a filmbe, mert akkor rengeteg nézőtől esnek el.

A Warner stúdió olyan érveket is felhozott, hogy Jokeres pizsamákat is árulnak, és így majd hogyan lehet azt majd eladni a gyerekeknek. Végül Phillips az alacsony 55 milliós büdzsé miatt csak meg tudta nyerni a producereket, hogy a Joker legyen korhatáros, és ne vágjanak ki belőle jeleneteket.

Ahogy említettem, ez a DC számára egy új nyitányt hozhat, mert bár a Fekete Párduc volt az első Oscar nyertes Marvel-film, de a Joker versenybe szállhat a komolyabb díjakért is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás