promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Készül a Momo horrorfilm
Borítókép:  joblo
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is egy, hanem két különálló horrorfilm készül a rémisztő teremtményről.

A legtöbben bizonyára hallottunk arról a Kék Bálna jelenséghez hasonló Momo hoax-ról, ami a WhatsAppon jelent meg, üzeneteket, videókat küldözgetett, fenyegetett és veszélyes kihívásokra buzdította az embereket. Hallani lehetett arról is, hogy emiatt többen is öngyilkosok lettek, ezekről a híresztelésekről azóta is vita van, hogy igazak vagy sem. Mindenesetre sikerült egy világméretű morális pánikot kiváltania.

Maga a rémisztő, anorexiás lányra emlékeztető teremtmény egy japán férfi, Keisuke Aiso kezemunkája, aki egy Ubume nevű, japán legendákból ismert lényről, egy szülés közben meghalt nő szelleméről mintázta Momo-t.

Májusban érkezett a hír, hogy Getaway címmel készül Lilton Stewart III mozija, ami Momo karakterét helyezi fókuszba. A történet kicsit sem nevezhető klisésnek, egy csapat egyetemista fiatal egy erdei házban van, mikor az egyikük elmeséli a Momo-ról szóló városi legendát, amiben egy madárszerű nő szelleme telefonon keresztül zaklatja és fenyegeti az embereket. Később a fiatalok rádöbbennek, hogy a legenda nagyon is él, és éppen rájuk vadászik. A filmben teljesen ismeretlen színészek lesznek láthatók, egy átlagos, jumpscarekkel telepakolt tini-horror várható.

Azonban a minap írta meg a Deadline, hogy az Orion Pictures és a Vertigo Entertainment is egy közös filmet készít, ami a Momo Kihívásról fog szólni. A két filmes cégtől nem áll távol a horror műfaj, az Orion Pictures felügyelete alatt készült A bárányok hallgatnak, A csodagyerek, sőt a jelenleg mozikban futó Chucky remake, a Gyerekjáték is.

A Vertigo Entertainment pedig olyan filmeket hozott a műfaj szerelmeseinek, mint A fiú, a Poltergeist – Kopogó szellem, és a valaha volt legtöbb bevételt termelő horrorfilmje címet elnyerő AZ.

Erről a Momo-projektről még sajnos semmit nem tudni, sem a szereplőkről, sem a történetről, de végignézve a két cég horrorfilmes múltját, reménykedhetünk benne, hogy egy legalább egyszer fogyaztható alkotással rukkolnak elő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás