Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megérkezett a friss Jákob lajtorjája előzetes

Megérkezett a friss Jákob lajtorjája előzetes

Zene, Film & Kultúra

Megérkezett a friss Jákob lajtorjája előzetes

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 12:40

Tök feleslegesen dolgozzák fel a klasszikus 1990-es változatot. 

Tim Robbins zseniálisat alakít az 1990-es Jákob lajtorjájában, ami már afféle kultikus alkotássá nőtte ki magát a misztikus thrillerek világában. Ebben Jacob Singer karaktere kerül bele egy olyan világba a vietnámi háború után, ami már teljesen nem a valóság, mivel őrült hallucinációk, démonok kezdik el gyötörni, ráadásul az ismerősei is elkezdenek hullani körülötte. A filmnek olyan hangulata van, amit semmilyen remake nem tud visszaadni, és ezt még tetézik azzal, hogy a sztoriba is erősen belenyúltak.

Az új változatban Jacob Singer már nem vietnámi, hanem afganisztáni veterán, mert hát modernizáljunk kicsit. Jacob sebészként is elkezd tevékenykedni egy veterán kórházban, annyira csúcs minden, de aztán körülötte is elkezdenek szétesni a dolgok, mikor feltűnik a halottnak hitt testvére.

Az előzetes tök jól össze van rakva, és működnek is a horror elemek, de ez egy a klasszikust imádó embernek csak erőltetett átirat. Szóval én mindenkinek az 1990-es Robbinsos változatot ajánlom, mielőtt ennek a közelébe merészkedne.

A többség amúgy már most temeti a friss változatot, és ki is vannak akadva rá. Akik nincsenek, azoknak írjuk, hogy augusztus 23-án debütál.

Borítókép: LD Entertainment