promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leleplezték a Gyűrűk ura sorozat rendezőjét
Borítókép:  New Line Cinemas
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Jurassic World: Bukott birodalom rendezője visz el minket Középföldére.

Juan Antonio Bayona, vagy ahogy röviden csak a sajtó nevezi J.A. Bayona nevét főleg a Jurassic World miatt ismerik, pedig már előtte 2016-ban is rendezett egy megható és igen látványos filmet „Szólít a szörny” címmel.

Azt közben már 2017-ben nyilvánosságra hozták, hogy érkezni fog egy Gyűrűk ura-sorozat, aminek a jogaiért az HBO és a Netflix is versenyzett, de végül mégis csak az Amazon tudta megszerezni. Állítólag a 250 millió dollárt sem sajnálták érte, ami őrületes pénz.

Az Amazon több évadon keresztül vinné a sztorit és a megállapodás szerint spin-offokat is készíthet, ha akar. Az ötleteket amúgy a New Line Cinema stúdióval és a J.R.R. Tolkien örökségét kezelő Tolkien Estate and Trust társasággal együtt dolgozta ki a jogtulajdonos.

Innentől 100 százalék, hogy az első két részt J.A. Bayona rendezheti és felügyelheti majd. Az is biztos, hogy a sorozat az első rész, A Gyűrű Szövetsége előtt játszódik.

„Mindig is nagy rajongója voltam J.R.R. Tolkiennek, aki minden idők egyik legkülönlegesebb sztoriját tette le az asztalra. Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek, és csatlakozhatok ehhez a nagyszerű csapathoz. Nagyon várom, hogy megmutathassam a nézőknek azt a Középföldét, amit még sosem láttak, valamint a Másodkor történetét.”

– mesélte a projektről a rendező.

Az Amazon amúgy a gyártásra sem fogja sajnálni a pénzt. Egy évadra simán elszórnak majd 100-150 milliót is, ha muszáj. Szóval, Bayona bármilyen látványvilágot is talált ki, az biztosan meg fog valósulni. Ha a Trónok harca tévétörténelmet írt, akkor mi lesz az Amazon-os Gyűrűk urával?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás