promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Led Zeppelin dokumentumfilm érkezik
Borítókép:  Getty Images
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás zenekar 50. születésnapja apropójából készült el az alkotás.

A filmet Bernard MacMahon rendezi, aki az American Epic című zenei dokumentumfilm-sorozat elkészítése miatt lett nagyon felkapott. Ezzel olyan zenei portrét alkotott a brit rendező, amivel a Led Zeppelin tagjait is levette a lábáról.

„Amikor láttam, hogy Bernard mit alkotott az »American Epic«-ben mind hangzásban, mind pedig vizuálisan, egyből tudtam, hogy ő az, aki képes lesz elmondani a történetünket”

– mesélte Jimmy Page gitáros, a Zeppelin kultikus zeneszerzője.

MacMahon munkája, ami több díjat is bezsebelt, az együttes énekesét, Robert Plantet is feltüzelte:

„Látva, hogyan kel életre Will Shade és sok más ikonikus amerikai zenész az »American Epic« filmkockáin, tudtam, hogy ebben nekem is közre kell működnöm.”

A film a Led Zeppelin tagjainak 1960-as éveit mutatja be, valamint a ’68-as nyári találkozót, amely megváltoztatta a világ rocktörténetét. A film kitér a ’70-es évekre is, amikor az együttes második albuma letaszította a slágerlisták trónjáról a The Beatles-t, ezzel a világ elsőszámú zenekarává téve őket.

Az alkotás tényleg igazi kuriózum lesz, mivel a történetet csak a zenekar tagjai mesélik el, vagyis Jimmy Page, Robert Plant és John Paul Jones. Az azóta elhunyt John Bonham dobosról is belefűznek a filmbe egy régebbi interjút. Ugyebár őt nagyon korán, 1980-ban veszítette el a zenekar, amikor még csak 32 éves volt.

A filmben eddig soha nem látott archív felvételek, videók és képek is helyet kaptak, melyek mind azt mutatják be, hogyan alkotott a banda és mik formálták a Led Zeppelin zenéjét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás