promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Levette a lábáról az amerikai magyarságot az EDDA
Borítókép:  korosiprogram.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az EDDA Művek első észak-amerikai turnéján a kint születettek is az együttessel énekeltek. Megteltek a csarnokok a határ két oldalán; Clevelandben is Torontóban is odatette magát a miskolci együttes. Pataky Attila fia volt a meglepetés. 

„Az amerikai kontinens magyarságának a mai napig kellett várnia, hogy az EDDA Művek ellátogasson hozzájuk. Túl a koncertsorozaton már bátran állíthatjuk, hogy megérte közel fél évszázadot várni!

Harmincnégy lemezük 230 dalából a legjavát adták!

Ez nem egy időutazás volt, ezek a slágerek örök érvényűek. Mindig itt voltak velünk és szívünkben zárva őrizzük továbbra is!” – írta a Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasainak honlapjára Kürti Csaba, aki a beszámolója alapján az egyik szervezője volt az EDDA első észak-amerikai turnéjának. 

A koncertsorozat az amerikai magyarság fellegvárában, Clevenlandben kezdődött, íme a koncertriport: 

A folytatásban Kanadában is járt Miskolc legnevesebb zenekara. Mint Kürti Csaba írja: 

„A koncerttermek zsúfolásig megteltek a zenekar rajongótáborával, és néhány órára Magyarország Torontóba költözött.

A tomboló közönségen végigtekintve örömmel nyugtázhattuk, hogy minden korosztály képviseltette magát a legifjabbaktól az aggastyánokig, mert a magyar rockzene örök és kortalan. Hazai koncertek élményét nyújtotta, amikor a közönség egy emberként énekelte a zenekar legnagyobb slágereit.

Pedig egy része soha nem hallotta élőben a zenekart, mert itt születtek és nőttek fel. (...) 

A nézőközönség egy része még meg sem született, amikor Pataky Attila már stadionokat töltött meg Magyarországon. (...) Az este másik nagy meglepetése pedig Pataky Attila fia, Gergő volt, aki édesapjával együtt adott elő több legendás EDDA-slágert, ezzel tovább víve a családi hagyományokat.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás