promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Oscarról szólt minden, de azért moziban is voltunk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Animációs filmre volt kíváncsi a közönség itthon és a tengerentúlon is.

Vasárnap, nálunk hétfőn hajnalban lement az Oscar-gála, de az emberek nem felejtettek el a hétvégén moziba menni közben. Volt is egy premier, amitől nagyon sokat vártak, és be is jött, mert az Így neveld a sárkányodat harmadik felvonása Amerikában és itthon is megszerezte az első helyet. Világszinten 275 millió dollárt termelt a hétvégén, ami elképesztően sok, és nálunk is mindenkit lenyomott: idehaza csaknem 125 ezer néző ült be rá.

Az Alita: A harc angyala szintén ezüstérmes mindkét országban, azonban míg a tengerentúlon A LEGO-kaland 2 a harmadik (nálunk csak hetedik már), addig itthon Dobó Kata filmje, a Kölcsönlakás tarol. Ez összenézőszámban átlépte a 100 ezret, pontosan 40 fővel. A marketingesek tettek is róla, hogy a rossz kritikák ellenére beüljenek rá az emberek, mivel rengeteg reklámot kapott az alkotás, és az első 100 ezer néző még egy lakást is nyerhet. Mivel ez megvan, így lehet sorsolni.

Amerikában a Családi bunyó futott be a 4. helyre 8 millió dolláros nyitánnyal, de lesz ez még jobb is szerintem. Nekünk erre még várnunk kell.

Itthon a negyedik Liam Neeson új bosszú-filmes remakeje, a Dermesztő hajsza, Amerikában viszont nem igazán kíváncsiak rá, hogy a már 66 éves színész miképp mészárol le mindenkit sokadjára, mivel csak a 8. helyen nyitott szerény 3,3 millióval.

Itthon megérkeztek az Oscar-jelölt alkotások, mivel az Alelnök és a Zöld könyv is premieren volt. Előbbi 9., míg utóbbi az 5. helyen landolt. A Zöld könyvre valószínűleg ennél is többen lesznek kíváncsiak, mivel megkapta a legjobb filmnek járó Oscart.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás