Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szexuális zaklatással vádolják R. Kellyt

Szexuális zaklatással vádolják R. Kellyt

Zene, Film & Kultúra

Szexuális zaklatással vádolják R. Kellyt

Zene, Film & Kultúra

Promotions 08:00

A TMZ amerikai portál saját információira hivatkozva azt írja, hogy most négy áldozatról van szó a vádiratban.

Az Illinois államban található Cook megyei állami ügyész fogalmazta meg a vádakat, miszerint tízrendbeli súlyos szexuális zaklatással vádolják R. Kelly R&B-énekest. A portál szerint ebben az államban 3-7 év közötti börtönbüntetés szabható ki vádpontonként annak, akiről bebizonyosodik, hogy szexuálisan zaklatta áldozatát.

A TMZ azt írja, hogy jelen esetben négy áldozatról van szó, akik mind 13 és 16 év közötti lányok. A portál úgy tudja, hogy legalább egy tucat áldozat mondta el történetét az esküdtszéknek, mielőtt az ügyész eljutott volna a vádemelésig.

Az ügyész kérni fogja az énekes letartóztatását.

Nem ez lenne R. Kelly első ilyen bírósági ügye. 2017-ben a BuzzFeeden jelent meg egy részletes cikk arról, hogy az R&B-énekes állítólag fiatal lányokat tart akaratuk ellenére házaiban. A lányoknak állítólag szabályokat kell betartaniuk azzal kapcsolatban, mikor ehetnek, fürödhetnek vagy aludhatnak, mit kell viselniük, illetve hogyan kell szexuális kapcsolatot teremteniük a férfival, aki gyakran rögzíti is az együttléteket. Az énekes a szülők elmondása alapján azt ígérte a lányoknak, hogy segíteni fogja zenei karrierjüket.

A cikkben megszólaltak olyan emberek is, akik korábban közel álltak R. Kellyhez. Ők azt mondták, hat nő él az énekes által kezelt ingatlanokban, akik ha „megszegik a szabályokat”, fizikai és lelki bántalmazással néznek szembe. Az ügyben több szülő is a rendőrséghez fordult, ám a lányok azt állították, hogy nem tartják őket fogva.

2018 tavaszán R. Kelly egykori barátnője, Kitti Jones a BBC3 dokumentumfilmjében beszélt arról, hogy az R&B énekes egy 14 éves lányból nevelt magának szexrabszolgát.

Az R&B-énekes cáfolta az ellen felhozott vádakat és 2018 nyarán közzétett egy 19 perces dalt, amelyben tiltakozik a zaklatási vádak ellen. A nemi erőszakot párkapcsolati hibaként értelmezi, a hűtlenséget tekinti az egyetlen bűnének, azt őrültségnek nevezi, hogy pedofil lenne. Azt pedig egyenesen kikéri magának, hogy börtönbe kelljen vonulnia néhány „vélemény” miatt, őt egyedül csak Isten „hallgathattatja” el.

Kelly-t 2008-ban gyermekpornográfiával vádolták meg, mert a vád szerint lefilmezte és lefotózta egy 14 éves lánnyal folytatott szexuális aktusát, de a bíróság végül nem találta bűnösnek. A sajtóhírek arról szóltak, hogy többször is megegyezés révén távozhatott a bíróságról; az egyik alkalommal egy olyan nőnek fizetett, aki azzal vádolta, hogy 15 évesen létesített vele szexuális kapcsolatot.

Borítókép: R. Kelly. Forrás: nme.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria