Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt A Bukás című film Hitlere

Meghalt A Bukás című film Hitlere

Zene, Film & Kultúra

Meghalt A Bukás című film Hitlere

Zene, Film & Kultúra

MM 08:29

Hetvenhét éves korában zürichi otthonában elhunyt Bruno Ganz, svájci színész, aki A bukás című film Hitlereként lett világhírű. A művész egy ideje rákkal küzdött.

Bruno Ganz 1941-ben született Zürichben, karrierjét 1972-ben kezdte színházi színészként. Valódi hírnévre filmszerepeivel tett szert, játszott Wim Wenders A brazíliai fiúk, Az amerikai barát és a Berlin felett az ég című filmjeiben.

Tavaly nyáron diagnosztizálták vastagbélrákkal, így az azévi fellépéseit már kénytelen volt egytől egyig lemondani. Hazájában számos díjat kapott és 2004-ben Európai filmdíjjal majd később életműdíjjal is elismerték munkásságát.

Utolsó filmszerepe Lars von Trier legutóbbi, A ház, amit Jack épített című filmjében volt, amelyben a főhőst a pokolban kalauzoló Vergiliust játszotta.Legismertebb alakítása Oliver Hirschbiegel A bukás – Hitler utolsó napjai című, 2004-es filmjében volt, ahol Adolf Hitlert testesítette meg. Pályatársai szerint tehetsége leginkább abban rejlett, hogy még a gonosz szerepébe bújva is meg tudta mutatni az emberi oldalt. Haláláig az egyik legjelentősebb német nyelvű színészként tartották számon világszerte.

Borítókép: Forrás: Argunners