promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A középkori francia dal, amit Enya és a Piano Guys is feldolgozott
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Advent eljövetelével, karácsony közeledtével a bevásárlóközpontok, üzletek egy részében a csapból is „az alkalomhoz illő”, nyilvánvalóan vásárlást serkentő, giccses dalok szólnak – mi igyekszünk ezekhez most alternatívát nyújtani.

A Jöjj el, jöjj el, Emmanuel című, középkori francia énekre, amely a templomokból, a hajlani misékről ismert, többen is ráleltek a modern kor nagy előadói közül. Érdemes három teljesen különböző feldolgozásban is meghallgatni, figyelni. Igyekeztünk a legkülönlegesebbeket összeválogatni.

Enyának mint énekesnőnek a hangját nem kell dicsérnünk, itt tökéletesen kísérik finom, túlvilágian szép, mégis egyszerű hangok. E feldolgozás hatalmas értékét a visszafogottság adja.  
Énekhang nincs, videoklip viszont van a Piano Guys előadásához, így a zongorista, csellós-páros átszellemültségét is megfigyelhetjük. Mellé pedig a pazar képeket.
A cambridge-i King’s College előadását kevesebben ismerik, de ez áll az eredetihez a legközelebb. Képzeletben meg is érkezünk már egy kicsit karácsony éjszakájához – és az sem baj, ha nem most, hanem majd akkor hallgatjuk, látjuk.
(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás