promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy adat, amely rámutat a Real Madrid pocsék szereplésére
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
penamadridista szúrta ki a spanyol AS című lap összegzését az Atlético Madrid, a Barcelona és a Real Madrid elmúlt években történt játékosigazolásaira vonatkozóan. Tanulságos adatsor, amely megmutatja, hogy a spanyol bajnokság három „nagyágyúja” miként tevékenykedett az átigazolási piacon a 2014/2015-ös és a 2018/2019-es szezon között. (Természetesen utóbbi idénynél csak a nyári játékosmozgást vették figyelembe.)

Az elmúlt öt évben a Barcelona költötte a legtöbbet labdarúgókra, egész pontosan 872,6 millió eurót, az Atlético Madrid a második 567,9 millió euróval, míg a Real Madrid ebben a sorrendben a harmadik 438,7 millió eurós költéssel.
koltekezes181106 1

A játékospiacon mutatott minimális aktivitás az egyik következménye, hogy Julen Lopetegui amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozott a Realtól. Hiába próbálkozott ugyanis a baszk tréner új koncepcióval a Királyi Gárdánál, nem kapta meg az ehhez szükséges feltételeket, azaz nem állt rendelkezésére megfejelő játékosanyag. Ezzel együtt ráadásul távozott Cristiano Ronaldo vagy épp Mateo Kovacic. (Az utolsó nagy igazolás egyébként Gareth Bale volt, akiért 2013-ban 101 millió eurót adott ki a madridi klub.) Az elmúlt évek visszafogott játékospolitikája azonban eddig homályban maradt a sorozatban szerzett három Bajnokok Ligája-győzelem miatt.

A Real Madrid a vizsgált időszakban, tehát az elmúlt öt évben egy alkalommal, míg a Barcelona háromszor nyert bajnoki címet, s úgy tűnik, a mostani idényben is a katalánok lesznek a befutók. Persze, jogos ellenérv a három történelmi BL-elsőség, ugyanakkor látni kell, hogy Zidane többször jelezte, nem elég mély a keret, így egy hosszú távú sorozatban nehezebb szerepeni. Míg a másik oldalon, ahogy ez történt is, a ki-ki mérkőzésre építő Bajnokok Ligájában könnyebb elrejteni eme hiányosságokat.

S, hogy miért nem költött nagy összegben játékosokra a Real? Ugyan hivalatos kommunikáció nem történt ez ügyben, de nem nehéz kitalálni, Florentino Perez valahogyan össze akarta spórolni a pénzt a 600 millió eurós stadionfelújításhoz.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás