promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén is öregebb lettem egy MTV EMA-vel
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az eseményt minden évben máshol tartják, most idén a spanyolországi Bilbaóra esett a választás. Az átadást a Bilbao Exhibition Centerben tartották meg, amit csaknem 180 országban követhettek a nézők.

Az estet egy elég nagy híresség, Hailee Steinfeld vezényelte le, aki még csak 21-éves, de a 2011-es A félszeműben nyújtott alakításáért már jelölték Oscarra. Még az EMA-n is jelölve volt most a legjobb popelőadó kategóriában, de hát a díjat lenyúlta tőle Dua Lipa, valljuk be jogosan, elég csak a félelmetesen jó Szigetes koncertjére gondolni.

Az este nagy nyertese a kubai születésű amerikai énekesnő, Camila Cabello lett, aki szintén még csak 21 éves, és hat jelölésből négy díjat zsebelt be. Cabello a rajongók szavazatai alapján lett a legjobb előadó és még a legjobb amerikai előadó is. Ennél talán a legfontosabb, hogy övé lett az év legjobb dala, a Havanna, aminek még a videóklipje sem úszta meg díj nélkül.

Cabello élete legjobb évének nevezte 2018-at, de ha még csak 21 éves, akkor még biztosan lesz neki jobb is.


A legjobb friss és ropogós előadó Cardi B lehetett, míg a legjobb hip-hop előadóként Nicki Minaj győzedelmeskedett. Volt legjobb élő produkciónak járó díj is, amit Shawn Mendes kapott meg, aki a Szigeten is megmutatta mit tud a színpadon. 


A rock és alternatív sávot két fiatalosabb banda uralta. Az alternatív díjat a Panic! At The Disco nyerte el, míg az MTV EMA legjobb rockbandája a 5 Seconds Of Summer lett.


Az elektronikus zene sem maradhatott ki a felsorolásból, ahol szintén mainstream előadó nyert, mivel Marshmello vehette át a legjobb elektronikus előadónak járó díjat.


Az este legnagyobb fellépőjének Janet Jacksont tartották, aki a Globális ikon-díj átvétele mellett még új dalát, a Made for Nowt is előadta.


Az MTV EMA-n minden évben van regionális kategória, tehát volt legjobb magyar előadó is. A hazai nézők szavazatai alapján ez idén a Follow The Flow lett. Versenyben volt még a Wellhello, a Halott Pénz, a Margeret Island, és Caramel, a srácok ebből a felsorolásból kerültek ki győztesen és képviselhették Magyarországot.


(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás