promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami nagy dologra készül Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio – már hatodjára
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem igazán teszünk nagy kijelentést azzal, ha azt állítjuk, hogy Martin Scorsese imád Leonardo DiCaprioval dolgozni. A kultikus rendező csak Robert De Niroval csinált több közös filmet. Ezt nehéz lesz behozni, mert ha a The Irishmant is számoljuk, akkor kilenc, de az The Audition rövidfilmet belevéve már tízre rúgna ez a szám. Mondjuk utóbbiban pont DiCaprio is benne van, fifti-fifti.

A film egy legendás újságíró, David Grann 2017-ben írt dokumentumregényét venné alapul. A Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz Federal Bureau of Investigation, de ahogy csak sokan ismerik FBI 1908-ban alakult. Az egyik első ügyük egy kacifántos gyilkosságsorozat volt, és a film ezt szeretné feldolgozni.

A sztori Oklahomában játszódik a húszas években, és száz százalékig megtörtént esetet dolgoz fel. Olajat találnak egy indián törzs területén, amit a nagy fehér ember bizony ki akart termelni. Meg is állapodtak a törzzsel, és a világ összes pénzét odaígérték nekik, a gond csak az volt, hogy ezt nem igazán akarták átadni. Ezek után beindult a gyilkosságsorozat, és naná, hogy az áldozatok a törzsből kerültek ki.

Ekkor John Edgar Hoover volt az FBI igazgatója, aki hihetetlen módon 48 évig töltötte be hivatalát. Ez az ügy volt az első valódi siker az iroda részéről, amit fel tudott mutatni a vezető.

Clint Eastwood forgatott is egy filmet 2011-ben J. Edgar címmel, amiben Hoovert Leonardo DiCaprio alakította. Az alkotás nem jutott el sok emberhez, és nem is robbant nagyot, de jómagam kifejezetten élveztem. A szereposztásról nem tudunk semmit, de az szerintem ki van zárva, hogy DiCaprio ismét az FBI igazgató bőrébe bújjon. Már csak azért sem, mert a történet nem körülötte fog forogni.

A forgatókönyvet az Oscar-díjas Eric Roth (Forrest Gump, München, Benjamin Button különös élete) írja, szóval ebben is sikerült megtalálni a tökéletes embert. Nagyon izgalmasan hangzik az egész, és a páros egészen biztosan nem fog csalódást okozni, ahogy eddig sem.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás