promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drake megdöntötte a Beatles rekordját
Borítókép:  Forrás: nssmag.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A világhírű kanadai rapper, Drake már eddig is számtalan rekordot tartott, most eggyel megtoldotta a sort.

1964 óta a Beatles volt az a zenekar, mely egy éven belül a legtöbb amerikai toplista-éllovas dalt készítette, szám szerint tizenegyet. Drake most a Bad Bunny puerto ricói rapperrel közösen elkészített MIA című felvétellel döntötte meg a felejthetetlen brit banda rekordját. A számot kevesebb mint két hét alatt 88 milliószor hallgatták meg Youtube-on.

A God’s Plan, a Nice for What és az In My Feelings című dalokról (is) ismert Drake megállíthatatlanul döntögeti a csúcsokat: ez volt a 32. top10-es dal, amit készített, az örökranglistán már csak Madonna (38) és a Beatles (34) előzi meg. Idei teljesítményét nézve jövőre simán összejöhet neki az előzés.

Drake eredetileg ifjúsági sorozatban szereplő tini színészként futott be, s ezután tért át a zenei pályára. Első stúdió albumát 2010-ben adta ki, s ezzel egy időben elindult a világhírnév felé. A világ első számú zenei toplistáján, az amerikai Billboard magazin által összeállított Billboard Hot 100-on szakajtónyi rekordot tart.

Az egyéni előadók közül – többek között neki – volt eddig a legtöbb száma a százas listán. Neki szerepelt egyidejűleg a legtöbb felvétele a 100-as listán egy hét alatt (27), sőt a top100-ban ő futott leghosszabb ideig szünet nélkül dalszerzőként (431 héten át). A lista rap és R&B szekciójában neki volt a legtöbb éllovas száma a Billboard történetében.

Több mint 10 millió eladott albumnál és 86 millió kislemeznél jár, és még csak – éppen október 24-én: Boldog születésnapot kívánunk! – 32 éves.

A történelmi eseményt Instagram-oldalán is megosztotta az énekes:

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás