promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mélyponton a Real Madrid, balhé a Chelsea-United meccsen
Borítókép:  getty images
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Haladjunk időrendi sorrendben. A Real Madrid a Levante csapatát fogadta hazai pályán, és nem volt kérdés: csak a győzelem elfogadható. Nemcsak azért, mert alapvetően a Királyi Gárdáról van szó, hanem azért is, mert a csapat pocsék formában futballozik az elmúlt hetekben. Az újonnan kinevezett vezetőedző, Lopetegui egyelőre nem tudja átadni mit is szeretne látni a pályán. A Levante ellen is jól kivehető volt a kommunikáció hiánya, a meg nem értettség jelenléte. Hogy Zidane hogyan folytatta volna munkáját a távozó Ronaldo nélkül nagy kérdés, ugyanakkor az biztos, Lopeteguinak borzasztó nehéz a feladata. Egy, a zeniten lévő csapatot vett át, amely esetében már korábban utaltak jelek arra, hogy hamarosan jön egy mélypont.

El is jött. Hiszen nem volt még a Real 116 éves fennállása során, hogy 481 percen át ne szerezzen gólt – Marcelo ugyanis csak az 55. perc után tudott szépíteni a 2-1-re elvesztett mérkőzésen. A felemás félidő, második, pozitívabb fele adhat némi reményt a Blancók drukkereinek, amikor felborult a pálya, ám azt azért érdemes megjegyezni, a Real Madridnál az edzők irányába tanúsított türelem nem épp az elsődleges jellemző, még akkor sem, ha a kifele történő kommunikáció bizalomról arúskodik.

A Real Madrid tehát hazai pályán 2-1-re kikapott a Levantétől, így a legutóbbi öt mérkőzéséből egyet sem nyert meg, ráadásul a 27 megszerezhető pontból csak 14-et szedett össze. A mérkőzés után Lopetegui arról beszélt, hogy változtatni kell a dinamikán és át kell gondolni, mit csinálnak rosszul. „Túlaggódni semmiképp sem szabad a dolgokat, sok mindent jól csináltunk ma" – tette hozzá, továbbá jelezte, nem gondol a kirúgására.

A Chelsea-Manchester United találkozó izgalmasnak ígérkezett. Az is lett. A londoni együttes az első félidőben, a Sarri filozófia központi elemével, sok kis apró passzal zavarta össze ellenfelét, amelynek eredménye, hogy Rüdiger góljával 1-0-al ment a pihenőre. A félidei megbeszélése után egy agresszívebb és támadásban hatékonyabban futballozó United jött ki, amely Martial két góljával a maga javára fordította a mérkőzést. A három pontból azonban csak egy maradt a Vörösök zsebében, ugyanis a csereként beállt Barkley a 96. percben egyenlített ki a Chelsea-nek.

Az alapvetően sportszerű mérkőzést a hazai egyenlítő gól utáni történtek egy könyedebb kocsmai balhéba fordították. A Chelsea kispadjának egyik nagybecsű tagja ugyanis örömében nem épp kedves jelzéseket tett Mourinho felé, akinek nem kellett több, azonnal ugrott. Jött az ilyenkor szokásos „kicsi a rakás” jelenetsor, majd némi hatásszünet és pár passz után a találkozó végét jelző hármas sípszó.



Persze, Mourinho azért még rátett egy lapáttal: a lefújás után előbb megtapsolt a csapatot elkísérő United-drukkeret, majd ujjaival jelezte a hazai szurkolóknak, egy kicsit több tisztelet vár, miután három, azaz három bajnoki címet szerzett korábban a Londoni Kékekkel.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás