Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már bele is vethetjük magunkat a Bohemian Rhapsody filmzenéjébe

Már bele is vethetjük magunkat a Bohemian Rhapsody filmzenéjébe

Zene, Film & Kultúra

Már bele is vethetjük magunkat a Bohemian Rhapsody filmzenéjébe

Zene, Film & Kultúra

Promotions 16:15
A filmben hallható dalok egy részét a Live Aid-en rögzítették, a Wembley Stadionban 1985-ben. A  Bohemian Rhapsody, a Radio Ga Ga, a Hammer To Fall és a We Are The Champions mellett az albumon számos más, eddig szintén ki nem adott élő felvétel is helyet kapott, melyek különböző évtizedekből, sőt különböző kontinensekről  származnak.

A Fat Bottomed Girlst az 1979-es Jazz-turnén vették fel Párizsban, a Mercury és Brian May billentyűs által előadott Love of My Life című dal duett felvétele pedig az 1985-ös Rock in Rio fesztiválon készült, amikor 300 (!) ezres tömeg előtt léptek fel. Mondanunk sem kell, hogy elképesztő szám, még sok nagy fesztivál se tud ennyi látogatót generálni egy hét alatt.

A lemezen még három dal biztosan újdonság lesz a régi és az új Queen-rajongóknak is: We Will Rock You különlegessége például, hogy a stúdióverzióból vált élő felvételre.

A Don’t Stop Me Now az albumhoz újonnan felvett gitáros részei sokkal közelebb állnak a dal mai előadásmódjához, mint a régi, jól ismert verzió; a Doing All Right című dalt pedig eredetileg elsőként a Smile, a Queen elődje rögzítette, ahol Brian May és Roger Taylor zenélt, mielőtt keresztezték útjaikat Freddie Mercuryval.

Az album a zenekar második soundtrack albuma: az első a Flash Gordon volt, ami a rockegyüttes kilencedik stúdióalbumaként jelent meg 1980-ban.

(Torony)