promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak ketten ültünk a moziban az év egyik legjobb filmjén
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Úgy bújt el a Searching című film a mozik programjában, akár annak idején a Saul fia, amíg Oscarig tartó útját el nem indította. Hirtelen ötlettől vezérelve moziba mentünk, ahol a legnagyobb meglepetésünkre egy olyan film szakadt az arcunkba, amelyre még mi sem biztos, hogy fel voltunk készülve. Ahogyan arra sem, hogy valóban csak ketten tekintetjük meg a művet a legalább 150-200 fős teremben.

A Searching egy család életét mutatja be (apa-anya-kislány), akik sokáig nagy boldogságban élnek, ám az édesanya megbetegszik, majd meghal. Az első percek így igazán meghatóak, hiszen az első pillanatoktól kezdve figyelhetjük egy család életet: egészen a kezdetektől jó 15-16 éven át. A sztori viszont ezt követően veszi útját, mert a kislány fura körülmények között eltűnik, majd egyre több dologra derül fény. A film a csavaros szálak mellett bőven túlmutat a szokásoson és olyan társadalmi kérdéseket feszeget, amelyek napjaink leginkább húsbavágó témái közül kerülnek ki.

  • Milyen egy család élete, kapcsolata és mi történik, ha a családban válás, netán haláleset történik?
  • Mennyire ismerjük egymást a jelenben?
  • Milyen online felületeket használunk, és ott mikre lehetünk képesek?
  • Mennyire befolyásolja mindez az életünket?

A film mindezek mellett teljesen egyedi környezetben van elültetve. Gyakorlatilag végig egy laptopon való kutakodást láthatunk, ahol beszélgetéseket, jegyzeteléseket és háttérinfók nézegetését követhetjük. Ez a darab minden más mellett egészen biztosan megtanít arra is, hogy a saját elszántságunk, akaratunk és hitünk nagyon sok dolgon átsegíthet minket a legreménytelenebb pillanatokban is, és szükségünk van saját elképzeléseink mellett kitartani. Akkor is, amikor az már néha esztelenségnek tűnik.

A jellemezően kevés szereplős darab karakterei jól felépítettek, hitelesen hozzák az aktuális élethelyzetbe került embereket. Ezt a filmet hiba lenne kihagyni, és aki teheti, mindenképpen moziban nézze még azt!

(Sziki)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás