promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A szexuális zaklatási botrány hatására napvilágot látott történetek közül tucatnyi szólt arról, hogy ha a nők visszautasították a férfi felettesük közeledését, vagy követelését, a nagyhatalmú főnökök elmeszelték őket, véget vetve a pályafutásuknak. A megfélemlített áldozatok ettől rettegve pedig általában engedtek.

Legutóbb Evangeline Lilly idézte fel, hogyan kényszerítették meztelen jelenetre a Lost című sorozat forgatása idején, és hogy miként bosszulta meg egy vezető kaszkadőr a nő makacsságát. De a CBS csatorna szinte mindenható vezetője, a szexuális visszaéléssel vádolt Leslie Moonves elleni vádak között is több hasonló történet bukkant fel.

Mindezek után Rosamunde Pike sztorija még akár reménykeltő is lehet, hiszen a meztelenkedés visszautasítása az esetében járt következményekkel, de azért az örömtüzeket valószínűleg korai gyújtani, hiszen, mint kiderült, megalázni azért őt is megpróbálták.

A színésznő az Independentnek adott interjúban idézte fel az esetet.

21 éves volt, amikor a Halj meg máskor című James Bond-film meghallgatására ment. Csupán az első kör volt, még egyáltalán nem lehetett biztos benne, hogy megkapja-e a szerepet, mindössze egy felvétel készült róla, ami alapján a produkció vezetői eldönthetik, Pike alkalmas lehet-e a filmbeli kettős ügynök figurájára. Ezért is találta furcsának, hogy bár arra kérték, érkezzen estélyi ruhában, a meghallgatáson egyből felszólították, hogy dobja le a selyem ruhát, és pózoljon fehérneműben. A színésznő tudta, hogy ez lehet az első nagy szerepe, vagyis a kiugrási lehetőség, így mindent el kell követnie, hogy neki adják Miranda Frost karakterét, ám így is nemet mondott. 

Ennek ellenére megkapta a szerepet, így őt láthattuk Pierce Brosnan oldalán a filmben. Az interjúban Pike hangsúlyozta a casting incidens volt az egyetlen negatív élménye, a forgatás Brosnannel csodálatos volt.

A happy end ellenére azért több kommentár is rámutat, ez a történet is elsősorban arról szól, hogyan alázzák meg a fiatal színésznőket.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás