promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Spielberg új filmje már be is zsebelte az első díjakat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"A The Post nagyszerűen elkészített film, amely kitűnően rezonál az aktuális világra is" - fogalmazott közleményében az NBR elnöke, Annie Schulhof.

Az NBR kedden hirdette ki díjazottjait a Twitteren. A legjobb film trófeáját elnyerő The Postban, amely a The Washington Postban megjelentetett titkos Pentagon-iratokról szól, Tom Hanks Ben Bradlee szerkesztőt, Meryl Streep pedig a kiadó vezetőjét, Katharine Grahamet játssza.

Streep és Hanks a legjobb színésznő és a legjobb színész díját kapták alakításukért a testülettől. A Fox és a DreamWorks közös produkciójának forgalmazása december 22-én kezdődik Észak-Amerikában – hozta le a The Hollywood Reporter. Magyar címmel a ”A Pentagon titkai” nálunk február végén kerül majd a mozikba.


Paul Thomas Anderson karácsonykor debütáló Phantom Thread című filmjét, amelynek főszerepét Daniel Day-Lewis játssza, az NBR az év legjobb filmjei közé sorolta, és díjai közül a legjobb forgatókönyv elismerésével jutalmazta.

A legjobb rendező díjával a Lady Bird című első filmjével jelentkező Greta Gerwig munkáját ismerték el. A filmben szereposztásából Laurie Metcalf a legjobb női mellékszereplő díját nyerte az NBR-től, egy nappal az után, hogy a főszereplő Saoirse Ronan megkapta a legjobb színésznő Gotham-díját.

Willem Dafoe a legjobb férfi mellékszereplő lett a The Florida Project című filmben nyújtott játékáért.

A Gotham-gálán szintén díjazott Szólíts a neveden című film sztárját, Timothee Chalametet az NBR áttörő alakításáért jutalmazta.

A The Florida Project és Luca Guadagnino Szólíts a neveden című filmje felkerült a testület legjobb filmeket bemutató toplistájára is a The Disaster Artist című filmmel együtt, amelyet egyúttal a legjobb adaptált forgatókönyvéért díjaztak.

A további győztesek között szerepel a Coco, mint legjobb animációs film, a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins és főszereplője, Gal Gadot, akik a Spotlight-díj nyertesei lettek. Angelina Jolie First They Killed My Father című, a kambodzsai népirtást felidéző filmje a Szólásszabadság-díjat kapta.

A legjobb idegen nyelvű film díjával Samuel Maoz Foxtrot című izraeli drámáját ismerték el.

Az 1909-ben alapított, filmesekből, filmkedvelőkből, tanárokból, diákokból és történészekből álló, New York-i székhelyű non-profit NBR a filmművészet elkötelezett támogatója, díjait és a legnagyobb sztárok részvételével rendezett díjátadó gálavacsoráját kiemelt figyelem övezi. Díjazottjainak bejelentése az amerikai díjszezon bevezető, fontos eseményei közé tartozik.

Az idei díjakat január 9-én adják át New Yorkban. Az NBR tavaly Kenneth Lonergan drámáját, A régi várost választotta az év legjobb filmjének. (MTI)
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás