promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenes filmes képzéseket indítanak
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Magyarországon jelenleg nincs megfelelő utánpótlása az ideérkező produkciókat kiszolgáló stáboknak, ezen próbál segíteni a Filmalap a 2016-ban elindított Filmipari Képzési Programmal és a gyakornoki programmal, valamint most a rövid képzéseket kínáló sorozattal is. A Filmalap nem akadémiai jellegű, hanem gyakorlati képzésekben gondolkodik, mert ez a filmszakma jövője – vélekedett Andy Vajna filmipari kormánybiztos.

A Fast Forward Program 2017-2018-as képzései szélesebb körű, nyitott előadásokból és kiscsoportos, intenzív műhelymunkából fognak állni, utóbbi résztvevőit az előzetesen beküldött projektek alapján választják ki – mondta el Lányi Eszter, a Filmalap képzési és innovációs igazgatója, aki szerint a filmipar gyors változása miatt minden szakmabelinek szüksége lehet továbbképzésekre. Erről bővebb információkat ide kattintva lehet elérni.

Az előadók között szerepel majd Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező, Martin Daniel amerikai forgatókönyvíró és Aaron Speiser amerikai színészmester is, de lesz prezentációs- és kommunikációs készségeket fejlesztő, valamint a naplóvezetéssel és a filmes utómunkákkal foglalkozó képzés is. Az első képzés témája a filmmarketinget, a hatékony trailer és poszterkészítést helyezi középpontba, erre pár nap alatt mintegy kétszázan jelentkeztek.

Lányi Eszter kitért arra is: a Filmipari Képzési Program eddigi hat befejezett szakmai képzésének résztvevői közötti kutatás szerint 75 százalék volt nagyon elégedett az oktatással, 64 százaléknak pedig egyáltalán nem volt korábban filmszakmai tapasztalata.

A Filmipari Képzési Program finanszírozása az angliai mintát követi, vagyis minden 10 millió forint gyártási költségvetést túllépő, Magyarországon készülő produkció támogatja a hazai filmes oktatást. A hozzájárulásokból évi mintegy 200 millió forint bevétel származik a célra - fűzte hozzá Andy Vajna, aki elmondta azt is: szeretnék elérni azt is, hogy a gyakornoki programban résztvevő pályakezdők garantált állásajánlatot kapjanak végzés után. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás