promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alanis Morissette menedzsere 5 millió dollárt lopott az énekestől
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jonathan Schwartz nevétől hangos most a zenei sajtó, de nem a zene miatt. Az üzleti menedzser ellen azért emeltek vádat, mivel a bizonyítékok szerint Morissette pénzét a saját számlájára utalta át. Schwartz eleinte tagadott, és azt állította, hogy a pénzt egy illegális marihuánaültetvényre fordította – hozta le a BBC News. Remek elmére vall, hogy inkább egy marihuánaültetvényre terelte a gyanút, az sokkal jobb. Schwartz 2009 és 2016 között kezelte Morissette pénzügyeit: ő szedte be a bevételeit, kezelte a folyószámláját és fizette be a számláit. A menedzser a Los Angeles-i szövetségi bíróságon szerdán beismerte, hogy 4,8 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) lopott el az énekestől, és további több mint kétmillió dollárt más neves ügyfeleitől, akiket nem neveztek meg.

Schwartz ügyvédje, Nathan Hochman elmondta, hogy ügyfele mindenben együttműködött a hatóságokkal, és vállalja a felelősséget. A bűncselekményért a bíróság négytől hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti. Ennyi pénz eltapsolásáért valljuk be, ez annyira nem sok.

Morissette tavaly pert indított Schwartz és egykori cége, a GSO ellen, amelyben 15 millió dollárt követelt azért, amiért a menedzser az engedélye nélkül utalt át tőle pénzösszegeket a saját számlájára. A kereset nyomán belső nyomozás indult a cégnél, és a GSO később egy közleményt is kiadott, amelyben megdöbbenését fejezte ki, hogy Schwartz saját fényűző életmódját finanszírozta a lopott pénzből.

Mint kiderült, a menedzser egyebek mellett 50 ezer dollárt költött egy Bora Bora-i vakációra, és 75 ezer dolláros adósságot csinált egy bahamai kaszinóban.

Morissette végül peren kívüli egyezségre jutott a GSO-val, és visszavonta keresetét. A cég a többi pórul járt ügyfelet is kártalanította.

A kanadai származású énekes akkor szerzett tudomást a csalásról, amikor felvett egy új menedzsert, aki figyelmeztette a számláin lévő jelentős pénzügyi eltérésekre. Lentebb mutatjuk Morissette egyik leghíresebb számát, amiből biztos Schwartz is lefölözött egy pár dolcsit. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás