promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma már zúz a Campus fesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tavaly több mint 85 ezren buliztak a négy nap alatt, meglátjuk idén sikerül-e megdönteni ezt a számot. Ami a lényeg, hogy egyre több külföldi látogatja a fesztivált, ami nagyon fontos a növekedés szempontjából. A csaknem kétszáz népszerű magyar előadó mellett hét külföldi sztárt ígér a debreceni Nagyerdő. Bakó Csaba sajtófőnök elmondta, hogy most először két nagyszínpadot állítanak fel, készpénz helyett pedig kártyás fizetési rendszert vezetnek be. Tájékoztatása szerint nyolc év után váltják le a fizetési rendszert, és ezentúl bármelyik bank érintés nélküli kártyájával vagy a HelloPay elnevezésű fesztiválkártyával lehet a rendezvény területén belül fizetni. Emellett bevezetik a „jattcsúszkát”, a vásárló egy monitor segítségével döntheti el, kíván-e borravalót adni, és ha igen, akkor mennyit. Persze ha nem vagyunk elégedettek a kiszolgálással ez elhagyható.

A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. A szervezők a megnövekedett látogatói számmal arányosan folyamatosan fejlesztenek, az idei újdonságok ismét jelentős területeket érintenek. Tizennyolc programhelyszín lesz, ezek között van a két új nagyszínpad. A négy nap alatt a mintegy kétszáz együttes fellépése mellett több nem zenei programmal készülnek: dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel is várják a közönséget.

Clean Bandit (UK)

Négy fiatal és tehetséges zenész alkotja a Clean Bandit formációt. Megkapó folkos-neoromantikus zenéik stílusa a deep house világához közel álló, finom hangolású elektronika és a klasszikus vonós, illetve fúvós hangszerek keltette varázslat egyedülálló fúziója.


Jess Glynne (UK)

Jess Glynne, a 26 éves angol Grammy-díjas énekesnő. Első sikereit 2013-ban a Rather Be című dallal érte el,melyet a Clean Bandit nevű együttessel készített.Debütáló albuma 2015-ben I Cry When I Laugh címen jelent meg.


Netsky (B)

Belgium legkeresettebb, prémium kategóriás és közvetlenül exportra termelt drum'n'bass anyagait egy huszonéves edegemi srác állítja elő. A profin összerakott, ritka intenzitással daráló ütemeken és extra súlyos basszusokon alapuló, most már előhangszereken játszó zenészek bevonásával még elvetemültebbre formázott produkció arénákat képes megtölteni bárhol a világon. Boris Daenen, DJ és producer, művésznevén Netsky, zavarba ejtően fiatal tehetség, kiben észrevehetően ott dolgozik a potenciál, hogy egyszer a világ leghatalmasabb drum'n'bass császára legyen.


Camo & Krooked (A)

Hazánk közvetlen szomszédságában született meg az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legmodernebb drum'n'bass formációja két sikert sikerre halmozó bécsi elektronikus zenésznek, Reinhard 'Camo' Rietschnek és Markus 'Krooked' Wagnernek köszönhetően. Lendületes, szélsebes és mindenkit féktelen bulizásra késztető produkciójuk nemcsak egyértelműen a huszonegyedik század követelményeinek felel meg, azaz felvonultatja a drumstep és a dubstep műfajokhoz köthető stílusjegyek arzenálját, hanem a műfaj nívós hagyományainak sem fordít hátat. Eddig három nagyobb volumenű munkájuk jelent meg, tehetségüket rangos szakmai díjakkal ismerték el.


Kensington (NL)

A 2005-ben alakult fiatal holland formáció a brit kultúra nagy tisztelője. A Kensington angolos hangzású neve sem véletlen; a társulat meglepő pontonsággal és autentikusan idézi meg a ’60-as, ’70-es évek angolszász beat generációjának kulturális örökségét. Igazi indie rock, egy nagyszerű csapattól! A srácok tavaly is felléptek a Szigeten és hatalmas koncertet raktak össze!


Therapy? (UK)

Az 1989-ben alakult Therapy? az énekes-frontember, Andy Cairns vezetésével több mint húsz éve készít remek lemezeket. A kacskaringós pályát futott, ezernyi stílust magába olvasztott Therapy? zenéjében a vad, ugrálós posztpunk keveredik monumentális riffekkel, sötét és maró iróniától áthatott, szürreális dalszövegek stadionhimnusz-refrénekkel.


A magyar fellépők sorában lesz mások mellett a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Pál Utcai Fiúk, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia, a Halott Pénz, a 30Y és a Brains is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás