promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Laár András: 85%-ban normális vagyok
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar humor nagyágyúi három napon át uralják a Comedy Centralt. Bödőcs Tibor, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorán túl a nagy durranás augusztus 20-án érkezik: képernyőre kerül a L’art pour l’art Társulat A postás, aki megeszi a leveleket című darabja Besenyő Pista bácsival, Pandacsöki Boborjánnal, Frigid Mirtillel és az összes többi jól ismert szereplővel. A legabszurdabb humor szabadon áramlik majd az állami ünnepen és mivel Laár András kiszámolta, hogy a társulat egy-egy estjén átlagosan 270 alkalommal nevet fel a közönség, igen sűrű programra számíthatnak a nézők.

„Tényleg így van, ez saját tapasztalat. Egy előadásunkon átlagosan 20 másodpercenként nevetnek a nézők, ami egy 90 perces műsor esetében 270 nevetést jelent” – mondta Laár András, aki a L’art pour l’art Társulattal másfél éve járja az országot a darabbal. A tévénézők eddig még soha nem láthatták A postás, aki megeszi a leveleket című estet, ám erre már csak augusztus 20-ig kell várni, hiszen a Comedy Central leadja a társulat legújabb darabját.

„Az alapötlet Dolák-Saly Róbertnek köszönhető, aki az archív fotói között talált egy felvételt, amelyen a postás tényleg úgy néz ki, mintha éppen lenyelte volna a küldeményeket. Visszatérnek az ismerős figurák, mint Naftalin Ernő, Pandacsöki Boborján, Besenyő Pista bácsi, Zigóta, Margit, Frigid Mirtill és a Költő. Van egy új karakter is, az illuzionista-mentalista tudatfenomént Pethő Zsolt alakítja” – magyarázta Laár András.

anti bacsi
A magyar abszurd humor legkeményebb alakjai immáron 30 éve döntik magukból közös erővel a boborjáni igazságokat, de – ellentétben például a Rolling Stones tagjaival – ők még szóba is állnak egymással. „Mi jóban vagyunk és fontos szerepemnek tartom a belső harmónia fenntartását. Nem szabad átlépni bizonyos határokat, mi például sohasem sértegetjük egymást. Valahol ez egy életforma, szeretek úgy létezni, hogy közben elrugaszkodom a realitásoktól. Nem kell átszellemülnöm: a mindennapokban is jön magától az abszurd áradat. Ez amúgy is egy abszurd ország, tilos letüdőzni és akkor egészségesebbek maradunk” – magyarázta Laár András. Bár a kreatív gondolatok az utcán, meditálás és buszozás közben is elkaphatják, Laár alapvetően praktikus embernek véli magát. „Azt szoktam mondani, hogy 85%-ban normális vagyok, 15%-ban pedig nem, de az utóbbiból élek. Négy gyerekem van, bevásárolók mint bárki más, de megvan a saját szabadságom, ami a munkám lényegét is adja” – mondta.
 
A postás, aki megeszi a leveleket kaotikus témakörökkel, dalokkal és megdöbbentő mélységű abszurditással várja a nézőket augusztus 20-án 20 órakor a Comedy Central műsorán. (VIMN)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás