promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Venezuelából a Cantemushoz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Schola Cantorum Alapítvány egy Venezuelában létrehozott nonprofit szervezet, mely több kórust is működtet. Céljuk a venezuelai gyermekek zenei képzésének előmozdítása a lehető legfiatalabb életkorban, különös hangsúlyt fektetve az össztársadalmi szempontból is kiemelkedően fontos énekkari gyakorlatra, mely a közös élményeken és értékeken keresztül ad biztos alapot az élethez a felnövekvő nemzedékek számára. Jelenleg Venezuelában 12 központban több mint 1000 gyermeknek van lehetősége ebben a programban részt venni, Caracas, Merida, Trujillo és Bolivar városaiban.

A képzés magában foglalja az énektechnika, a testbeszéd, a ritmikai és koordinációs készségek legmagasabb szintű elsajátítását Venezuela kiemelkedő, nemzetközi viszonylatban is nagy megbecsülésnek örvendő kórusvezetőinek, elsősorban Alberto Grau és a Nyíregyházán a Cantemus Kórus vendégeként már korábban is járt zenepedagógus, Maria Guinand irányításával.

A venezuelai Ifjúsági Kórus idén Spanyolországban, Franciaországban adott koncertjei után a Pécsett megrendezésre kerülő EUROPA CANTAT kórusfesztivál keretében is ad hangversenyt, majd augusztus 3-án Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskola belső udvarában megrendezésre kerülő koncerten mutatkoznak be egy hangulatos, igazi latin-amerikai programmal a közönségnek Luismar Arismendi karnagy vezetésével.

A 19 órakor kezdődő hangversenyre a belépés díjtalan.
Rossz idő esetén a koncert a hangversenyteremben lesz megtartva!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás