promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Történt valami az egyiptomi nagy piramisban, amire nincs magyarázat

Történt valami az egyiptomi nagy piramisban, amire nincs magyarázat

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Csak találgatnak a tudósok, hogy mik lehetnek ezek a tárgyak, amelyeket az egyiptomi piramisban találtak.

Az egyiptomi piramisok kapcsán az elmúlt időszakban elsősorban arról szóltak a tudósok, hogy megtalálhatták a megfejtést az örök nagy kérdésre, hogy építhették ezeket a gigantikus síremlékeket, mi segíthetett az egyiptomiaknak még 4500 évvel ezelőtt a hatalmas kőtömbök szállításában. Egy új lehetséges elmélet szerint a Nílus mára kiszáradt ágai, amelyek egykor ott futottak a piramisok mellett.

De vajon milyen eszközökkel építették a piramisokat, mit használtak az építők?

Három fura tárgy lehet a segítség, amelyek a piramis mélyéből kerültek elő. Érdekesség, hogy csupán ezt a három tárgyat találták a gízai nagy piramisban, és ezeket is jótékony homály fedi.

E három tárgyon kívül soha semmit nem találtak a piramisok kamráiban.

Amikor megnyitották ezeket a hatalmas kamrákat, semmit nem találtak a tudósok már korábban sem, minden teljesen üres volt, a piramis kongott az ürességtől. Három tárgyat kivéve, amely egy kőgolyó, egy kampó és egy fadarab. Utóbbiről az is kiderült, hogy közel 1000 évvel előzi meg a piramisok építését, olyan öreg. Sokak szerint rituális tárgyak, amelyeket azért hagytak ott, hogy a túlvilágon segítsen táplálkozni a halottnak, mások szerint viszont az építkezésben lehetett szerepük, tehát munkások hagyták ott ezeket.

Később a tárgyak a múzeumokból eltűntek, majd kalandos körülmények között kerültek újra elő.

Egzkat választ tehát nem tudunk, a tudósok is csak találgatnak, hogy pontosan mira hazsnálhatták ezeket. Egyéb alternatívaként merül fel még az is, hogy valamiféle mérőeszköz lehetett a három tárgy egyvelege, és ezek csak a darabkái, erre pedig az is ráerősít, hogy a kamra, ahol találták, befejezetlen volt, lehet, hogy valamiért az építőknek gyorsan kellett távozniuk, és ezeket itt felejtették.

Íme a piramisok belülről:

(via Good.is)