promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eltitkolták a kínai nagy fal egyik részét, most videót közöltek róla

Eltitkolták a kínai nagy fal egyik részét, most videót közöltek róla

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Nem mindennapi rész az, még tuti nem hallottál róla.

A kínai nagy fal, vagyis a világ egyik legnagyobb építménye körül számtalan misztikum és legenda kering, ráadásul a kínai nagy falnak csak egy bizonyos része látogatható csak, a nagyobb része pedig titokban marad a turisták szemei elől. Azok a képek, amelyeket a hétköznapokban látunk, csak bizonyos részeit mutatják be a gigantikus építménynek, amely bizony elképesztő hosszan kanyarog Kínában.

Gyakran mutatják be a kínai nagy fal azon részét kuriózumként, ahol a fal végződik az óceánban, ám vannak ennél sokkal misztikusabb részei is.

Az egyik távoli részt Jiankou-nak nevezik, és ez az egyik legveszélyesebb része a falnak, itt bizony nem a sétáké a főszerep, hanem a kemény mászásé, itt nem lehet úgy sétálni, mint a többi részén a falnak. Bár ez is csak egy nagyon kis része a falnak, amely összesen 21 ezer kilométer hosszan kanyarog végig az ország különböző tájain.

A Jiankou rész csupán 20 kilométer hosszú, és igazán veszélyes hegyek között kanyarog végig, tehát nagyon veszélyes meghódítani ezt a részt. Ráadásul már a megközelítése sem egyszerű, hiszen a hegy lábától 45 percnyi séta, amire elérjük a veszélyes sziklákat a falmaradványokkal egyetemben. A szakasz az 1500-as és 1600-as években épült, helyreállítás pedig nem történt rajta, egészen a mi időnkig, így pedig rengeteg része nagyon romos állapotban volt. A falat benőtte a növényzet, bokrok és fák buktak át a köveken. A látvány azonban így is elképesztő.

A helyreállítási munkák még 2015-ben kezdődtek, korábban amúgy sok baleset is történt a helyszínen. De a helyreállítási munkálatok során most új technológiákat is kipróbáltak, amelyeket a fal további állagmegóvása során is hasznosíthatnak majd.

Korábban ilyen videók jelentek meg erről a részről:

(Forrás: BBC, Wikipedia)