promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Valóságos óriások csontjaira bukkantak az egyiptomi piramisokhoz közel, látványos felfedezést tettek a tudósok

Valóságos óriások csontjaira bukkantak az egyiptomi piramisokhoz közel, látványos felfedezést tettek a tudósok

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Olyat találtak, amire abszolút nem számítottak a tudósok.

Egyiptom az ősi meglepetések földje, a régi civilizáció nagyon sok nyomot hagyott maga után, ám ezek megfejtéséhez komoly tudományos munkára van szükség. Egyiptomban a feltárások és ásatások folyamatosak, miközben egyéb kutatócsoportok sorra járják a régi romokat, hogy a legfontosabb kérdésekre is választ kaphassunk az emberiség történelmével kapcsolatban. Ilyen az is, hogy milyen technológiával és milyen segítséggel építhették az egyiptomi piramisokat még évezredekkel ezelőtt.

Nem is olyan régen hatalmas bejelentés érkezett az építés mikéntjével kapcsolatban. Ez a felfedezés alapjában változtatja meg azt, amit eddig a piramisok építésével kapcsolatban gondolt az emberiség, és egy sokkal tervezettebb és bonyolultabb folyamatot tár elénk, amelyben fontos szerepe van a gondolkodásnak és a technológiának is:

Vádi al-Hatin nem messze található a nagy piramisoktól a sivatag mélyén.

Bámulatos titkokat rejt egy olyan korszakról, amelyek még az egyiptomi piramisok építése előtt történtek ezen a területen.

Rövid időn belül felkerült az UNESCO világörökségi helyeket gyűjtő listájára az ott talált maradványok után, amelyek meglehetősen bizarrak is. Egy olyan időszakba nyerhetünk betekintést a leletek nyomán, amelyről eddig kevés szó esett. Óriási csontokat találtak itt a tudósok, amelyek ősi bálnákhoz köthetők, és meglehetősen jó állapotban találhatók meg a helyszínen.

Sőt, itt olyan csontokat is találtak, amelyek a bálnák őseihez kapcsolódtak, érdekesség az is, hogy ezek még négylábú élőlények voltak, egy négylábú bálnafaj, így az is látszódik, hogy ekkor kezdtek szárazföldi élőlényekből vízi élőlényekké válni a bálnák. A bálnák ősei pedig nem voltak nagyobbak, mint a kutyák, a tudósok pedig Anubisról, az egyiptomi istenről nevezték el a fejek közötti hasonlóságból kifolyólag.

Így néz ki a gigantikus csontokkal telített völgy Egyiptomban: