promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció az egyiptomi piramisoknál, a Nílus vizében találták meg a gigantikus leleteket

Világszenzáció az egyiptomi piramisoknál, a Nílus vizében találták meg a gigantikus leleteket

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Figyelemreméltó és csodás felfedezés Egyiptomban.

A közelmúltban egy igazán meglepő hír jött a piramisok országából, Egyiptomból. Szakértők ugyanis leereszkedtek a Nílus aljára Asszuánnál, és ott nem mindennapi dolgokat találtak. Azt hitték, hogy az emberiség ezen történelme már rég elveszett, és most előkerült ebből nagyon sok minden. A ma is óriási, 300 ezer lelket számláló település egykor az ókorban is nagyon fontos szerepet játszott a Birodalom életében, hiszen ez volt a déli határvidék egyik utolsó települése, tőle északra már Núbia helyezkedett el.

A szakértők most leereszkedtek a víz alá, és ott egy eltitkolt kis világ tárult fel előttük, ókori fáraókról találtak hatalmas szobrokat.

A gát miatt rengeteg terület került itt víz alá, pedig az ókori világ igen jelentős helyszínéről van szó, ahol több tucat fáraó parancsára alkottak maradandót. Az elveszett történelem most előkerült. A terület régészetileg újból felértékelődött, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen jelentős romok lehetnek még a víz alatt, amelyek rövid időn belül világszenzációk lehetnek.

Annak ellenére, hogy a gát építése előtt rengeteg műtárgyat és felbecsülhetetlen értékű faragványt áthelyeztek, kimentettek a helyszínről, nagyon sok maradt, és víz alá került. A legmodernebb technológiát használják most a tudósok, és szkennelik a víz alatt talált maradványokat 3D-s technológia segítségével is.

Többek között III. Amenhotephez köthető faragványokat is találtak, aki a 18. dinasztia egyik jelentős uralkodója volt, regnálása alatt élte egyik leggazdagabb korszakát a birodalom, a béke és a bőség ideje volt ez Egyiptomban.

Néhány érdekes felvétel a helyszínről:

(Forrás: Ancient Origins)