promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA űrhajós rendkívüli fotót közölt az egyiptomi piramisokról, sokáig kellett várnia rá, de sikerült - így még sosem láthattuk a három nagy piramist egymás mellett
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elkészült a tökéletes kép a gízai piramisokról, sokat kellett rá várni, de megérte.

Az egyiptomi piramisoknál nincsenek is a Földön misztikusabb alkotások, egy baráti beszélgetés közben mindenkinek van véleménye az óriási alkotásokról. Ki tágulós és tudományos szemmel nézi a matériát, ki pedig elviszi egy olyan irányba, ahol már az emberiség eredete a tét. Egyenesen a csillagokig érnek a teóriák, és sokszor még földönkívüli beavatkozásról is szó van, miközben érintjük azt is,

hogy valamiféle energiatermelő erőművek lehettek ezek az alkotások.

Ám nagyon sok bizonyíték van arra, hogy építhették ezeket a piramisokat mindenféle földönkívüli csúcstechnológia nélkül is. Van feljegyzésünk a munkafolyamatokról, vannak olyan ábrázolások, amelyek mutatják, hogy szállíthatták a hatalmas kőtömböket, illetve szerszámokat is találtak a helyszínen. Illetve legutóbb felfedezték, hogy egykor a Nílus mára nem látható ágai ott futottak a három nagy piramis mellett, így nem véletlen, hogy ide épültek ezek a piramisok.

Tökéletes kép az űrből

Terry Virts nyugalmazott NASA űrhajós rengeteg időt töltött a Nemzetközi Űrállomáson, és sok idejét arra használta, hogy tökéletes képeket készítsen a Föld ikonikus tájairól, épületeiről. Virts végül egy hónappal több időt töltött fenn, mint arról korábban szó volt, és sikerült elkészítenie a tökéletes képet az egyiptomi három nagy piramisról, illetve a közvetlenül mellette elterülő városról.

A kép azért is érdekes, hiszen nagyon ritkán készül a piramisok másik oldaláról fotó, amikor Kairó lenne a háttérben, általában ugyanis olyan fotókat készítenek, amikor a nagy, végeláthatatlan sivatag terül el a háttérben.

Virts fotója:

Korábban a piramis belsejébe titkos járatokat találtak, kozmikus sugarakkal térképezték fel azt, így néz ki belülről a piramis:

(Forrás: IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás