promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ősi egyiptomi síron fura és idegen képet találtak, azonnal megindultak a pletykák az interneten

Ősi egyiptomi síron fura és idegen képet találtak, azonnal megindultak a pletykák az interneten

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Elképesztő ábrázolás került napvilágra.

Az ősi Egyiptomban, a piramisok mellől és a föld alól nagyon sokszor kerülnek elő olyan tárgyak, amelyek első ránézésre tényleg úgy tűnnek, mintha megelőznék a korukat. Ilyen többek között a hírhedt Sabu korong, amely mintha az űrkorszakból jött volna, a mai napig nem tudjuk a rendeltetését, ám a tudósok szerint a világításhoz lehetett köze, gyertyát vagy mécsest tarthatott,

ám a kiképzése beleillene egy sci-fi filmbe is.

Ám 2023-ban a Redditen elkezdett terjedni egy kép, amely egy több mint 3500 éves szarkofág belső fedelén látható. A sír, a szarkofág egy magas rangú nőé, egy főpap lányáé, akit így festettek le a korabeli ábrázolások. Meglehetősen idegen a kép, és nem az a megszokott ábrázolás, ahogy a korábban megtanult kép alapján elképzeljük, hogy nézhettek ki nagyon régen a hétköznapokban az egyiptomiak.

Sárga bőrű nő, hosszú ruhában.

Kísértetiesen hasonlít Marge Simpsonra a híres szériából. Többen pedig a fórumokon viccesen meg is jegyezték, hogy olyan, mintha az egyiptomiak megjósolták volna a 20. század egyik csúcsteljesítményét, a sorozatot, amelyért milliók rajonganak már évtizedek óta szerte a világon. Ám a kép valós, nem koholmány, tényleg egy ilyen képet találtak egy sír belső felén.

Az igazság azonban az, hogy a koporsó belsejében elhelyezett kép valószínűleg egy utazást ábrázol, méghozzá a főpap lányának átkelését a túlvilágra.

A képen egy tucat papnő veszi körül, amely igazán jelentőségteljessé teszi a képet, és mutatja, hogy egy meglehetősen fontos személy sírjáról van szó. Ám a közbeszédben természetesen már mindenki a Simpson-nal való hasonlóságról beszélt, pedig az ábrázolás módja és mikéntje nagyon egyedi.

Íme a kép, a festés, amely azóta annyira virális lett szerte a világon a hasonlóság után:

(via Daily Mail)