promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy történhetett, hogy iPhone-t festettek egy a 19. századi festményre?
Borítókép:  indy100.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy 1860-as években készült festményen furcsa dologra lettek figyelmesek. 

Egy nő görnyedten sétál, tekintete a kezében lévő tárgyra szegeződik, ami meglepően hasonlít egy modern okostelefonra. A festmény címe "A virágmeglepetés", és a spanyolországi Sevilla városában található. A festőművész, José García Ramos, a 19. század második felében alkotott, és leginkább portrékról és tájképekről ismert.

A festményen ábrázolt nő elegáns ruhát visel, és egy sötét sikátorban sétál. Egy férfi rejtőzik a közelben, virággal a kezében, készen arra, hogy meglepje a nőt. A nő azonban nem figyel oda a körülötte lévőkre, teljes mértékben elmerül a kezében lévő tárgyban. A tárgy kicsi, fekete, téglalap alakú, és a nő mutatóujjával érintkezik vele.

Azonnal felmerült a kérdés, hogy mi lehet a tárgy a nő kezében. Sokan úgy vélik, hogy ez egy okostelefon, ami lehetetlennek tűnik, tekintve a festmény korát. Azonban a tárgy alakja és a nő használati módja meglepően hasonlít egy modern okostelefonhoz.

Számos elmélet létezik a rejtélyes tárgy mibenlétéről. Egyesek úgy vélik, hogy a tárgy egy zsebóra lehet, ami abban az időben népszerű kiegészítő volt. Mások úgy gondolják, hogy ez egy imaszöveg, amit a nő olvas.

A legvalószínűbb magyarázat az, hogy a tárgy egy jegyzetfüzet vagy egy kis könyv, amit a nő olvas. A 19. században a nők gyakran hordtak magukkal jegyzetfüzetet vagy kis könyveket, hogy jegyzeteljenek, imádkozzanak, vagy olvasgassanak. A tárgy sötét színe és téglalap alakja eltorzíthatja a valóságot, így hasonlít egy okostelefonra.

A spanyol művészettörténészek egyelőre nem tudták meghatározni a rejtélyes tárgy mibenlétét. További kutatásokra van szükség a festmény és a benne ábrázolt tárgy alaposabb megvizsgálásához.

A "A virágmeglepetés" című festmény rejtélye tovább fokozza a művészet varázsát. A festmény emlékeztet arra, hogy a múlt tele van rejtélyekkel és meglepetésekkel, amikre még nem találtunk választ. A festmény arra is ösztönöz minket, hogy nyitottak legyünk a különböző értelmezésekre, és ne ítéljünk elhamarkodottan a dolgokat.

A festmény a sevillai Museo de Bellas Artes-ben látható. A múzeum látogatói maguk is eldönthetik, hogy mit hisznek a rejtélyes tárgyról.

Forrás: indy1000

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás