promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitották a pokolfekete egyiptomi sírt, nem volt menekvés, az emberek azonnal inni akartak abból, amit benne találtak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az emberek petíciót indítottak, hogy inni akarnak abból, amit a sírban találtak.

Az elmúlt időszakban többször is hallani lehetett arról, hogy Egyiptomban, a piramisok földjén építkezések közepette hatalmas, több tíztonnás szarkofágokat találtak, amelyeket felszínre hozni is komoly mutatvány volt. Az elmúlt időszak egyik legmegrázóbb felfedezése egy hatalmas, néhol pokolfeketeként leírt síremlék volt, amely fekete gránitból készült, és a valaha talált egyik legnagyobb szarkofág.

Egyiptomban, pontosan Alexandriában találták, ahol éppen folyik a keresés Nagy sándor sírja után. A szakértők pedig reménykedtek, hogy a világtörténelem egyik legnagyobb hódítójának, a nagyon fiatalon elhunyt Alexandrosznak a sírját találták meg.

Hosszú időbe telt, még kinyitották.

A régészek már korábban is megállapították azt, hogy a szarkofág körülbelül 2000 éves lehet, és érintetlennek tűnt a tudósok számára. Nagy volt az érdeklődés, hiszen ritkán találnak olyan síremlékeket múmiákkal, amelyeket még nem raboltak ki. Később kinyitották, pedig az újságok már a kezdetek kezdetén szörnyű átkokról cikkeztek.

Azt is megállapították, hogy a Ptolemaiosz-kor korai éveiből való a sír. Ez pedig még reményt is kelthetett bennük, hogy valóban Nagy sándor maradványait rejtheti (többen mesés kincsekben is reménykedtek), ám csalódniuk kellett, hiszen néhány csontváz mellett rengeteg vörös iszapot találtak a sírban.

Valószínűleg katonák maradványait találhatták meg, ám ekkor történt valami a közösségi médiában.

Az emberek petíciót indítottak, hogy szeretnének inni a folyadékból, aminek csodaerőt tulajdonítottak. A petíciót pedig a tudósok megdöbbenésére ezrek írták alá. Természetesen a közönség óhajából nem lett semmi.

Amúgy ez volt a valaha felfedezett legnagyobb szarkofág Alexandriában, a gazdag történelmi múltra visszatekintő városban.

(via LadBible)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás