promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megmagyarázhatatlan dolgokat találhatsz az iPhone-odon, aggódnak a felhasználók
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fogalmuk sincs az Apple-tulajoknak, hogyan kerültek vissza a készülékeikre a fájlok.

Az elmúlt időszakban találkozhattak néhány furcsasággal az almás telefonok használói, legutóbb az ébresztőórákkal volt problémája néhány panaszosnak, most pedig a képekkel adódott egy meglehetősen furcsa jelenség.

Több Reddit-felhasználó ugyanis arról számolt be, hogy olyan régi fotókat találtak a készülékeiken, melyeket már évekkel ezelőtt töröltek. A nyugtalanító hibát valószínűleg a legújabb iOS-frissítés idézhette elő, amit néhány nappal ezelőtt élesítettek.

„A párommal beszélgettem, és képeket akartam neki küldeni, de olyanok voltak a galériában, amiket még évekkel ezelőtt készítettem, és direkt végérvényesen kitöröltem. De akkor hogyan térhettek vissza varázsütésre?”

– tette fel a kérdést egy iPhone-tulajdonos, hozzátéve, hogy az iPadjén is talált néhány ilyen fotót.

Több más felhasználó is hasonló problémákat tapasztalt. Egyikük elmondta, hogy olyan 2016-os képeket talált, amelyekről azt hitte, hogy véglegesen törölte, egy másik pedig azt írta, hogy régi képek kerültek előre a galériájában.

Az iPhone-használók az esetleges adatvédelmi aggályok kapcsán is felszólaltak a fórumokon, és bár vélhetően az iOS 17.5-ös frissítése miatt történt mindez, több olyan felhasználó is beszámolt a hibáról, akik még nem frissítették készüléküket.

Mindenesetre a gyártó eddig még nem reagált a hibára, amit a MacRumors szerint indexelési probléma, a fotótár sérülése, vagy az eszközök és az iCloud Photos közötti szinkronizálási gondok idézhetnek elő.

Az Apple hétfőn tette közzé legújabb iOS-frissítését, amely számos új funkciót tartalmaz, köztük az illegális nyomkövetés miatti riasztást, vagy éppen a harmadik féltől származó applikációk letöltésének lehetőségét.

Az említett hiba kapcsán ugyanakkor egyesek már a megoldást is tudni vélik:

Forrás: Cybernews

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás