promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csernobili almából evett egy nő, majd a saját vizeletét elemezve jött rá megdöbbentő dolgokra
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azóta is találgatják, hogy mi történhetett vele, azt azonban váltig állította, hogy a szennyezett alma nem volt káros.

Az orosz-ukrán háborút megelőzően a csernobili zóna az egyik legnépszerűbb úti cél volt az urbexesek körében, rengetegen látogattak el az egykori atomkatasztrófa helyszínére, ám voltak közöttük olyanok, akik jóval tovább merészkedtek, mint a szimpla nézelődés.

Közéjük tartozott az egykor népszerű youtuber, bionerd23 is, aki a legkülönbözőbb kísérleteket végezte el a zónában található anyagok kapcsán - köztük voltak egészen hajmeresztő ötletek is. Egyszer például talált egy a reaktorból származó grafitdarabot, majd puszta kézzel megfogta, miközben a doziméter kiakadt tőle. Többen már ekkor úgy vélekedtek, hogy ebből óriási baj lesz.

A fiatal nőt ez nem igazán hatotta meg, később már egy csernobili fáról szedett almából falatozgatott, majd később a saját vizeletét elemezve osztotta meg követőivel, hogy az elfogyasztott gyümölcs teljesen biztonságos, és semmiféle káros hatással nem lesz az egészségére.

Ezt azzal magyarázta, hogy az alma elfogyasztásával bevitt céziummennyiség csupán töredéke volt annak, mintha németországi vaddisznók húsából evett volna, ugyanis az általuk fogyasztott gomba jóval többet felvesz ebből a radioaktív anyagból (ami szintén Európa szomorú csernobili öröksége), emiatt aztán a vaddisznók húsában is kimutatható.

A meglehetősen furcsa kísérletet követően bionerd néhány évig még készített videókat a csatornájára, aztán 2018-ban hirtelen eltűnt. 160 ezres követőbázisa nem győzte találgatni, hogy mi volt ennek az oka, ám később kiderült, hogy nem egészségügyi problémák miatt hagyta abba a videózást.

Ennél sokkal prózaibb volt az oka, a nőt ugyanis elfogták a hatóságok a zónában, amiért engedély nélkül tartózkodott ott, ezt követően pedig ki is tiltották onnan. Végül aztán a háború kezdetét követően már semmi esélye nem volt arra, hogy újra az atomerőmű közelébe juthasson, így videókat sem készített többé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás