promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt felfedezés sokkolta a NASA tudósait a Marson, nincsen magyarázat egyelőre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok egyelőre nem tudják, hogy kerülhettek oda az oda nem illő tárgyak.

A Mars elképesztően sokat kommunikál arról, hogy mi folyik a Marson, milyen tudományos kutatásokat végeznek, és arról is sokat beszélnek, hogy a Perseverance és a Curiosity roverek hol járnak a nagy vörös bolygón. Elsőrendűen a Jezero-kráterben kutatnak, itt szeretnék megtalálni ahhoz a kulcsot, hogy vajon mi történhetett a Marson nagyon régen, és vajon lehetett-e valaha olyan élet a bolygón, mint a Földön.

És ha igen, milyen környezeti változás következett be, hogy ilyen lett a bolygó felszíne.

Most mit találtak a szakértők, ami őket is meglepte?

Furcsa fehér köveket találtak most a Marson.

A tudósok pedig nyilatkoztak arról is, hogy egyelőre nem tudják, hogy honnan származnak ezek a fehér sziklák, hogy kerültek ebbe a környezetbe. Nincsenek válaszaik, és őket is sokkolta a nem várt felfedezés. És egyelőre azt sem tudják, hogy tudnak-e a Földre hozni ezekből a fehér sziklákból majd mintát, amelyet tanulmányozhatnak. a Képeket a Perseverance rover készítette, és körülbelül négyezer szikladarabról van szó, amelyek fehérlenek a képeken.

A szokatlan kövekről persze azonnal beindult a diskurzus a tudományos berkekben is, de egyelőre nem tudnak biztosat a szakértők. Úgy beszélnek róla a tudományos berkekben is, hogy "tutajok", ezzel pedig arra utalnak, hogy szinte biztos, hogy ezek a kövek valamilyen mozgolódás következtében kerültek ide a Jezero-kráter környezetébe.

A kövekhez egyelőre nem találnak forrást, nem tudják honnan érkezhettek, mivel a felszínen még ehhez hasonlót sem találtak. Viszont a vizsgálatok izgatják is a szakembereket, mivel ezek a fehér kövek is közelebb vihetnek minket a bolygó azon időszakához, amikor még rengeteg víz borította a felszínét.

(Forrás: Helló Magyar, Space.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás