promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazánkban rejtették el az 500 éves könyvet, amely az űrutazáshoz elengedhetetlen szerkezetről tudósít
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A képes könyv elképesztő képekkel illusztrálja a lenyűgöző szerkezetet.

Az űrkutatás és a NASA az elmúlt három évben elképesztő karriert fut be a közösségi oldalakon. A NASA rendkívüli képeket közöl az űrről a James Webb Űrtávcső segítségével, soha nem látott mélységébe nézhetünk be a világűr világába, és elképesztően részletes fotókkal találkozhatunk. Miközben az amerikai űrkutatás a Marson is hatalmas projektet visz, a végső cél pedig megtalálni az élet nyomait, illetve megtalálni arra a kérdésére a választ, hogy mi történt a Marson.

Az űrkutatás elengedhetetlen eszközei az űrrakéták, amelyekről eddig úgy gondoltuk, hogy a 20. század nagy találmányai.

Ám a régi Magyarország határain belül, Nagyszebenben találtak egy 16. századi könyvet, amelyben meglepő képek láthatók.

Az írásról számtalan külföldi oldal is beszámolt már korábban. Ámulattal rótták le soraikat a szerkezetről, illetve a könyv illusztrációiról. Sőt, még ki is lőtték a rakétát a 16. században, valamikor Mátyás király uralkodása után Erdélyben. És a feljegyzések szerint nagyon sokan ott voltak, amikor elindult az ég felé a mágikus szerkezet.

Az írás, amely több száz oldal, Nagyszebeni Kézirat néven ismert a kultúra tudományában. 1967-ben hozták nyilvánosságra az írást. Conrad Haas könyve volt, aki hadmérnök volt még korábban a Magyar Királyság és később az Erdélyi Fejedelemség területén. Foglalkozott rakéták készítésével is, és a kultúra nagy tudósai szerint ő volt az első, aki a háromlépcsős rakétát először leírta, amelynek működése azon az elven alapul, hogy először a legalsó rakéta válik le, hogy aztán a feljebb lévő rakéta repítse tovább a szerkezetet.

Íme a könyv elképesztő ábrázolásai:

(via Amusing Planet)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás