promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amerikai hatóságok 80 évig őrizték ezt a titkot: végre napvilágra került és mindenkit sokkolt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor kiderül, hogy fontos információkat évtizedekig titokban tartottak a nyilvánosság előtt, az érzelmek széles skáláját érezhetjük: frusztrációt, árulást, kíváncsiságot. 

Természetes, ha idegesít, hogy titkokat őriznek előlünk, főleg, ha olyan témákról van szó, amelyeknek jelentős lehet a hatásuk a társadalomra a mindennap életünkre.

Kormányzati titkok övezik az olyan helyeket, mint az 51-es körzet, és ez a titoktartás spekulációkhoz és összeesküvés-elméletekhez vezethet annak tekintetében, hogy mi rejtőzködik a falai között. Ha kiderül, hogy a kormány visszatartott információkat ezekről a helyekről, joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért titkolóznak, és vajon mit rejthetnek még el a nyilvánosság elől.

Az egyik oka annak, hogy az emberek soha nem lehetnek teljesen biztosak abban, hogy mi folyik az 51-es körzetben, az az, hogy ez egy nagyon titkos titkos katonai létesítmény. Az Egyesült Államok kormánya csak 2013-ig ismerte el az „51-es körzet” létezését és elnevezését.

Hasonló a helyzet az ősi rejtélyekkel is, mint a Stonehenge. A konkrét válaszok hiánya kínzó és frusztráló is lehet. Az embereket évszázadok óta lenyűgözi ennek a rejtélyes emlékműnek az eredete és célja, és zavarba ejtő, de egyben izgalmas is, hogy az építmény körülvevő rejtély továbbra is megfejtetlen és nem szivárog ki igazán semmi a sivatagból.

Azonban a frusztráció mellett ott van a tudásvágy izgalma is. Mindenki tudni akarja, hogy mit rejtegetnek az 51-es körzetben.

Az 51-es körzetet övező elméletek és összeesküvés-elméletek:

Titkos katonai kísérletek:

  • Ez a legelfogadottabb magyarázat. A bázist kísérleti repülőgépek, fegyverek és radarrendszerek tesztelésére használják.
  • A hidegháború idején az U-2 kémrepülőgép, az SR-71 Blackbird stratégiai felderítőgép és a F-117 Nighthawk lopakodó vadászbombázó is itt repült először.
  • Egyesek szerint a bázison titkos űrprogramok is zajlanak, és itt fejlesztették ki a modern lopakodó technológiát.

Földönkívüliek és ufók:

  • Az 51-es körzet a legismertebb helyszín az ufóészlelések kapcsán.
  • Sokan hiszik, hogy a bázison földönkívüli lényeket és űrhajókat őriznek.
  • Az 1947-es roswelli ufóbalesetet is gyakran összefüggésbe hozzák az 51-es körzettel.
  • A titoktartás és a kormányzati tagadás csak tovább fűti a spekulációkat.

Egyéb elméletek:

  • Időutazási kísérletek
  • Teleportálás kutatása
  • Titkos kormányzati projektek
  • Pszichikai fegyverek fejlesztése
  • A Mennyország kapuja

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak elméletek és összeesküvés-elméletek, amelyeket nem támaszt alá tudományos bizonyíték. A kormányzat 2013-ban hivatalosan elismerte az 51-es körzet létezését, de továbbra is titkos katonai bázisnak tartja.

 A tudósok és kutatók fáradhatatlanul kutatnak, új bizonyítékokat tárnak fel és elméleteket fogalmaznak meg e titkok megfejtésére. Minden új felfedezés közelebb visz minket a régóta rejtett igazság megértéséhez.

Végső soron, bár elkeserítő lehet megtudni, hogy információkat titokban tartottak, a tudásvágy és az igazságkeresés örökké alapvető törekvések maradnak. Ahogy egyre jobban feltárjuk múltunk és jelenünk titkait, egyre közelebb kerülünk a minket körülvevő világ átfogóbb megértéséhez.

A legjobb tényeket felsorakoztató videót nézd meg, ha érdekel a téma:

Forrás: Wikipédia 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás