promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem rejtély többé, hogy kik építették az egyiptomi piramisokat, egy óriási gödör sokat mesél a szokásaikról
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig eltitkolt városok és a lakosok mindennapos tárgyai a bizonyítékok arra, hogy kik építették a piramisokat.

Az egyiptomi piramisoknak még ezer és ezer rejtélye marad, a gigantikus épületek alatt is lehetnek még járatok, vagy éppen a piramis alatt több szint, barlangok, ahol az ősök felhalmozhattak kincseket. Vagy éppen a piramisok olyan helyre épültek, ahol bizony már korábban egy régebbi civilizáció ikonikus épülete állt, még utóbbit sem zárták ki a szakemberek korábban.

Azt már korábban is tudtuk, hogy bizony a piramisokat nem rabszolgák építették, ahogy számtalan filmes és popkulturális ábrázoláson mutatták be így. Valószínűleg arról lehetett szó. hogy közmunkások és szakemberek is dolgoztak az építkezésen, ki-ki a képességeihez és tudásához mért munkát kapta. Sokan pedig meg is gazdagodtak az építkezésekből, ahol több tízezer ember is megfordult az évtizedek alatt. Találtak különböző sírfeliratokat is, amelyeken az is állt, hogy bizony a munkások büszkék voltak arra, hogy ezeken az építményeken dolgozhatnak.

Arra persze további elméletek állnak rendelkezésekre, hogy a több tonnás köveket, hogy tudták a helyükre tenni az építkezés során, de elméletekből bizony nagyon sok akad.

A piramisok mellett megtalálták az építők városát, sírokat is találtak, illetve egy hatalmas gödröt is, amelybe rengeteg csontot. Bizony az is kiderült így utólag, hogy mit és mennyit ettek az építők. A becslések szerint napi 1800 kilogramm hús fogyott el, ezt dolgozták fel nekik, általában bárányt, kecskét és marhát ettek az építkezésen dolgozók. Az étkezés tehát húsban gazdag volt, jó és egészséges ételt kaptak tehát a piramis építői.

A tudósok azt is megbecsülték, hogy körülbelül 10 ezer munkás dolgozhatott egyszerre az építkezéseken egy időben.

Még több dolog érdekel a piramisokról?

(Forrás: Index, LiveScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás