promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 400 éves európai pénzen űrhajó látható? Nincs egyetértés a szakemberek között, de ezt kizárják
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az internetet ámulatba ejtette egy érme, amin a mi popkulturális ábrázolásainkhoz hasonló csészealj-féleség látható.

Vannak olyan kutatók, akik direkt rámennek arra, hogy megnézzék, vajon az elmúlt évszázadokban regisztráltak-e a különböző kódexek, visszaemlékezések, destmények vagy újságcikkek olyan jelenséget, amely feltételezhetően valamiféle földönkívüli tevékenységhez köthető. Korábban már születtek hasonló kezdeményezések múzeumokban is, hogy egy-egy ilyen jelenséget górcső alá vegyenek jobban.

Az 1680-as években vert francia érmén igazán impozáns tárgy található, amely tényleg úgy tűnhet első blikkre, mint egy földönkívüli űrhajó.

Nem csoda, hogy az internet megtelt olyanokkal, akik vitáznak erről.

Néhány magyarázat Ezékiel, a Bibliában is említett repülős szekereit látja az ábrázolásban a közösségi terekben terjedő diskurzus közepette. Míg sok szakértő politikai funkciót lát az ábrázolásban, egy pajzsot, amely Franciaország fölött terül el, egyfajta propagandisztikus céllal tették rá ezt a képet a Francia királyságban. UFO-jetonként is emlegetik ezt a pénzt, még nagyobb árveréseken is előfordul.

A szakértők sokan arra utalnak, hogy a jelenet egyfajta képi ábrázolása egy nagyobb háborúnak, amelyet Franciaország többek között a spanyolok ellen viselt, vagy éppen jelképezheti a híres bíboros, Mazarin hazatérését is, hiszen a 17. században ez hatalmas eseménynek számított, több író úgy írt az eseményről, mintha a bíboros leereszkedett volna az égből.

Íme a zseton, amely az érdekes diskurzusokat kiváltotta:

(Forrás: Daily Mail, Coin Books)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás