promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az angol helyett majdnem másik nyelv lett a hivatalos az Egyesült államokban, vajon tudod melyik?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdekes világot élnénk, ha a német lenne a világ egyik legismertebb nyelve.

Az Egyesült Államokban titokzatos nyelvi rejtélyek övezik a hivatalos nyelv kérdését. A világ egyik leghatalmasabb országáról beszélünk, aki a mai napig vezető szerepet élvez a politikai és gazdasági kérdésekben. Ennek ellenére is ez az az ország, aki nem ismer el egyetlen hivatalos nyelvet sem, habár legtöbben az angolt beszélik. Miért lehet ez?

A válaszra egészen az alapító atyákig kell visszautaznunk, akik nagyon nagyra törő eszmékkel teremtették meg az Egyesült Államokat. Az 1700-as években a bevándorlók sokféle nyelvet hoztak magukkal az új világba, így a lakosság sokszínűsége a nyelvek terén is megjelent. Mivel a nemzet multikulturális volt és sok nyelvet használtak, úgy gondolták, hogy nem lenne tisztességes előnyt adni egyetlen nyelvnek sem.

Az egyik legenda szerint a kongresszus valójában majdnem a németet választotta hivatalos nyelvként, de egyetlen szavazat választotta el ettől a döntéstől. Ez a titokzatos szavazat örökre rejtve maradt, és azóta is az amerikai nyelvi történelem egyik legnagyobb rejtélyeként szerepel.

Az elmúlt évtizedekben azonban több kísérletet is tettek az angol hivatalos nyelvként való elismerésére. Kérdés volt, hogy vajon az angol nyelv túlélhet-e a bevándorlás és a kulturális változások korában. De ez egy olyan szenzációhajhász és alaptalan feltételezés, amelyet a legújabb adatok cáfoltak meg. Az angol nyelv még mindig uralkodó, és a népszámlálási adatok szerint a lakosság többsége otthon angolul beszél.

Az Egyesült Államok tehát továbbra sem tett hivatalossá nyelvet, és ez az országot rejtélyesen különbözteti meg a világ többi részétől. A nyelvek folyamatosan fejlődnek az USA-ban, és új akcentusok születnek a kulturális keveredés eredményeként. Ez azt jelenti, hogy bár az angol nyelv alakot változtathat az Egyesült Államokban, soha nem tűnik el teljesen.

Forrás:iflscience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás